Hogyan zajlik egy Tai Chi bajnokság? Egyáltalán hogy néz ki egy ilyen verseny? Van egyáltalán küzdelem belőle?
Figyelt kérdés
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a téma, ugyanis ma egy plakáton tai chi oktatást hirdettek, és az oktató nevéhez ki volt írva, hogy kétszeres világbajnok. Ok, tudom hogy nem kell mindent elhinni, de ez akkor most mennyire lehet kamu?2011. márc. 23. 22:39
1/3 anonim válasza:
A szüleim rengeteg versenyen voltak Tai-Chi téren és igazából ahogy én láttam leginkább formagyakorlatok(sima és fegyveres) vannak a versenyszámok között. Hát a világbajnokságot én sem tudom, hogy értik, az biztos, hogy van pár kínai mester magyarországon(ha még nem mentek el) akik nagyon jók azokból ki lehet nézni, hogy világbajnokok.
Itt egy videó Tuan mesterről: [link]
2/3 A kérdező kommentje:
Nem, nem, én egy magyar emberkéről beszélek, nem kínairól
2011. márc. 24. 21:56
3/3 anonim válasza:
Tai Chivel biztos nincs olyan "verseny" mint küzdősportoknál a bajnokságok.
elég egyszerű miért.. tradicionális taichit alkalmazva közelharcban, valószínűleg a küzdelmek nagy része csúnya nyomorodásokkal vagy halállal végződne.
mert ez nem sport, hanem igen hatékony harctechnikák formázása. szóval olyan formán biztos nem alkalmazzák "full contact" küzdelemben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!