Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » El vagyok keseredve, van...

El vagyok keseredve, van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
Futó vagyok, és az a helyzet, hogy a csípőm látta kárát, a tavalyi nagyon nagy mértékű megterhelésnek, az még rá is tesz, hogy nagy súllyal futottam. Tehát most fájdalmas csípő panaszaim vannak. Javasoltak pihenőket, hagytam ki 3 hónapot is de csak enyhült, majd terhelésre újra előjött. Nemrég voltam kórházban vele, csináltak rtg-t ahol kiderült semmi elváltozás, amúgy is fiatal vagyok még, 19 éves. Kattogás van jelen, mikor megyek. Arra azt mondta a doki, hogy a sok futás miatt izomtömeg épült arra a területre és lépésnél ezen mozdul át valami. Kérdeztem akkor miért fáj, és igazából konkrét választ nem kaptam, csak hogy biztos a megterhelés miatt, ezért írt fel gyulladáscsökkentőt, és izületi fájdalmakra kenőcsöt. De ha elkezdem terhelni ismét előjön. Valakinek valami hasonló panasz esetleg, vagy bármi ami segíthet?! Már egyszer eltemettem magam, mikor kórház után kijöttem megint volt lendületem, de jelen helyzetben megint kétségbe vagyok esve. Köszi a segítséget előre is!
2011. márc. 16. 14:36
 1/4 anonim válasza:
nekem ugyanez volt, csak a csipőlapátomnál, és én kézilabdás vagyok. én sem kaptam konkrét választ, és nekem is gyulladáscsökkentőt írtak fel. de semmit sem segített. végülis elkezdtem gyógytornára és gyógyúszásra járni, mos már csak néha fájdul be, egyébként panaszmentes, bármi is ez. neked is ajánlom, menj le úszni néha, talán segít valamit.
2011. márc. 16. 14:54
 2/4 anonim ***** válasza:
sportorvosnál voltál?
2011. márc. 16. 14:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen,egy sportorvos nem lenne rosz.

Egyébként meg nem ártana megerősíteni a derékövedet,ugyanis szinte minden sport alapja a derék ereje,tartása.

Kezdhetnéd úszással,gerinctornával,főleg különböző homorítások,de úgy tudom a kettlebell is kimondottan deréköv megerősítő.

Egyébként meg a röntgen nem mutatja ki,ha pl porckorong kidülledés,vagy gerinc sérved van.Ezt csak az MR-en látszik.

Szerintem a sportorvos mellett az ideggyógyászatra is elmehetnél,mert 3-4 hónap fájdalom már nem egy kis könnyű panasz.

2011. márc. 16. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem voltam még sportorvosnál, és ami azt illeti nem bízok én már ebben sem, hogy ő tudna segíteni mert nem tudom elképzelni ő mivel tud többet mondani mint 1 ortopéd orvos. Amúgy pedig, ha az úszás és a derékra alkalmazott gyógytorna segített, akkor megpróbálok itthon valami ilyesmi tornát majd utánnanézek mik lehetnek ezek, de ha tudtok mondani olyan mozdulatsorokat amit meg tudok csinálni itthon az jó lenne.

És "kézilabdás", mennyi idő volt még rendbejöttél?

2011. márc. 16. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!