Valaki összetudná nekem hasonlítani a Wi Tsung Kung Fu-t és a Krav maga-t?
Wing Tsun. vagy valahogy így.
egy ideje gyilkolásra használják már (történelmi eredete van, bár a modern wingtsun (Ip Man féle) újkeletű, mégis régre visszanyúlnak a technikái)
a kravot meg újonnan találták ki, hatékony bázistechnikákra épül az egész. én kicsit lenézem, de csak mert rossz vagyok.
és konkrétan a válasz: ha jó helyen tanulsz Wing Tsun kung-fut, akkor nem csak megvédeni tanulod meg magad, de erős lehetsz. mig kravban egy védekező "áldozat" szerepében edzel - gyakorolsz.
Az edzőtől függ elsősorban,hogy milyen lesz az edzés.
Te meg pont azt a két stílust nézted ki,ahol az edzések és az oktatók tapasztalata erősen kétséges.
Mindkét stílus lehet hatékony,de kifoghatsz olyan edzést is ami egy pénzlehúzó idő pocsékolás.
Ha idegesít a sallang,akkor ez fokozattan igaz.
Járj le pár hónapig ökölvívó edzésre és akkor lesz összehasonlítási alapod,hogy milyen is egy rendes küzdősport edzés.
Személyes véleményem szerint a krav valamilyen előképzettség nélkül nem is használható rendesen.
Amit meg meg láttam WT edzést,ott meg nem kesztyűznek,szóval nem készít fel a bunyóra.
14:04
100 kiló fölött?
akkor remélem sejted, hol a probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!