Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elérhetem így a célomat?...

Elérhetem így a célomat? (kérdésed túl rövid)

Figyelt kérdés

Az elmúlt 1-2 évben a túlzott kajálás és a mozgásszegény életmód miatt izmot vesztettem és feljött kb 3 kg zsír.

Néhány hete elkezdtem eléggé hajtós küzdősportra járni, heti háromszor 2 óra. Egy-egy jobban sikerült edzés után napokig be van mindenem merevedve, izomlázam van, még olyan helyeken is, ahol eddig nem tudtam, hogy van izmom :)

A célom az lenne, hogy a 3 kg zsírtól megszabaduljak és a lehetőségekhez képest minél erősebb legyen az izomzatom - ha izomtömeget is magamra szedek, az még jobb.

Mivel alacsony vagyok (155 cm), kicsit könnyebben izmosodom az átlagnál, legalábbis látványosabban.

Nagyon szigorú diétát nem tudnék tartani, ezért annyit változtattam, hogy a kifejezetten magas szénhidráttartalmú ételeket kiiktattam (tészta, pékáru, édességek). A napi kalóriabevitelemet inkább jobb minőségű ételekkel (csirkemell, tejtermékek, sokkal több zöldség és gyümölcs)pótlom és igyekszem 1800-2000 kcal között tartani.

Edzés után már nem szoktam vacsorázni, csak egy fehérjeturmixot iszom.

Így is működhet, vagy sokkal drákóibb szabályok szerint kellene kezelnem az edzést és az étkezést?

2011. márc. 5. 16:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Férfinek tényleg apró termetű lennék :) Lábra külön nem szeretnék súlyzóval edzeni, mert oda megy fel legkönnyebben izom, a vádlim meg szerencsére erős (van rajta izom).

A karom és a vállam keményebb dió, oda nehezebben szedek fel izmot. A hátsó vállizmom gyakorlatilag nem létezik, az a leggyengébb láncszem.

Csak fogyni nem szeretnék. Egyszer egy betegség miatt fájt a nyelés, 43 kg-ra lefogytam (és feküdtem a láz miatt), hát, soha többet nem szeretnék úgy kinézni. Lógott a bőröm a csontjaimon....eh, nem volt szép látvány. Inkább egy izmos 48 kg körül állnék be, de inkább a tükör a mérvadó, mint a mérleg.

Az izomépítés tekintetében is azért voltam bizonytalan, mert a hormonjaim kevésbé partnerek benne, mint egy férfi esetében.

Köszönöm a tanácsaidat, remélem nyárig sikerül a zsírt izomra "cserélni" :)

2011. márc. 7. 06:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Szurkolni fogok hozzá! :) Ha bármi kérdésed lesz, írj nyugodtan!

Hajrá! :)

2011. márc. 7. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!