Futni ilyen időben? (kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú)
Szeretnék reggelente/délelőttönként futni a gáton. Csak félek, hogy esetleg megfázhatok vagy ilyesmi. Mert melegítőben futnék, ráadásul folyó mellett, de mivel mozgásban lennék, az ugye melegítene. Vagy nem? Légyszi segítsetek, mert fontos lene, hogy egy pár kilótól megszabaduljak, illetve, hogy mozogjak egy kicsit. Köszi előre is.
19/L
Először is, mennyi a túlsúlyod? Ha tényleg csak pár kiló, akkor nyugodtan, de ha sok, akkor szétverheted a térdízületet (mármint ha kövér vagy).
Másodszor meg, futás közben nem fázol meg, de a melegítő nem a legjobb. Addig jó, amíg nem tudod, hogy akarsz-e rendszeresen futni, de ha már igen, akkor érdemes technikai felszerelést venni. Én akkor jártam pórul, mikor túl messzire mentem, és eléhezve vissza kellett gyalogolnom újévkor, mert nem bírtam futni, na az már veszélyes, de amíg futsz, addig nincs gond.
Nem a fázás a lényeg, hanem az, hogy ne "fújjon meg a szél". A standard melegítőkben ezt nehéz elérni. Decathlonban vigyonylag olcsón lehet beruházni futóruha rétegekre.
mellesleg, ha nincs sportmúltad, nem biztos hogy a futás fog rajtad segíteni. Nem sok embert láttam, aki a futástól lefogyott. Viszont rengeteg olyat, aki azt hitte, ha fut, akkor fogyni fog, aztán csak lerokkant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!