Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Budapesti lány vagyok, thai...

Budapesti lány vagyok, thai boxolni szeretnék. Budapesten hol? Ajánlana nekem valaki hozzáértő egy megfelelő helyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megelőzendő a "thai box nem lányoknak való" hozzászólásokat, szeretném lekötni, hogy TUDOM, milyen ez a sport; a párom is komolyan űzte (de az ország másik felében).

21 éves vagyok, egy éve intenzíven edzek (10km futás + középerős súlyzós edzésterv, főleg lábra). Erős csontozatú vagyok, hosszú végtagokkal. Alapvetően is izmosabb, sportos testfelépítésem van. A fájdalomküszöbömmel sincsenek gondjaim, úgy érzem. Amit kell, azt mindig zokszó nélkül elviselem.

Az indítékom az, hogy erős szeretnék lenni. Az a célom, hogy ha esetleg megtámad valaki, akkor jó eséllyel meg tudjam védeni magamat. Utálom azt a nőies tehetetlenséget - amiben per pillanat leledzem - utálok félni éjjel hazafele, és utálom, hogy tudom, esélyem se lenne ha valaki bántani akarna. Mindezeken változtatni akarok, erős akarok lenni.

Tehát aki tud Budapesten olyan thai box edzésekről, ahol foglalkoznak lányokkal IS, de nem csak lányokkal (azt hiszem ez túl puhány lenne), az ossza meg velem, hogy ez hol van, és hogyan tudok jelentkezni! Tapasztalatokat, tanácsokat, minden jellegű információt és véleményt örömmel veszek, és előre is köszönöm! Külön köszönet, ha valaki azt is megosztaná velem, hogy milyen felszerelésekre volna szükségem.

(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a gugli a barátom, de én olyan edzést keresek, amiről az oda járó emberek mondják, hogy jó. Ezért tettem fel itt a kérdésemet.)

2011. jan. 30. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Utcára elsősorban valami önvédelem lenne a jó szerintem.

A küzdősport megtanít bunyózni,de a lélek jenlétet,hirtelen döntéseket,stressz tűrő képességet nem oktatják thai boxon.

Erre a célra a modern defendo a legjobb.Oda jár sok lány is.

Thai box edzésen meg ritkák a lányok,de azért vannak,viszont savate edzésen több a lány,vannak versenyzők is,Európa bajnokok.Kicsit eltér a thai boxtól,de hasonló hozzá.

http://www.youtube.com/watch?v=llL426pSg4s

[link]

2011. jan. 30. 16:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem is tudom. És hogyha a stressztűrő képességemmel, és hidegvérűségemmel nincsenek gondok? Az az igazság, hogy lovagoltam 7 évet, és az pont egy olyan sport, ahol a lélekjelenlét és hideg fej elengedhetetlen. Főleg zűrös lovakkal volt dolgom, ezért nagyon sok (élet)veszélyes helyzetben is voltam, és az utolsó években észrevettem magamon, hogy minden körülmények között azonnal képes vagyok felmérni a helyzetemet, lehetőségeimet, és tudatosan dönteni. Akkor is, amikor egy száguldó állat oldalán lógtam, és akkor is, amikor két hatalmas hidegvérű vágtatott felém egy szűk folyosón... Mindig nyugodt maradtam, semmi pánik, a magam előnyére tudtam fordítani az adrenalin löketet.

Szerinted így sem érdemes ezzel próbálkoznom? Az az igazság, hogy én állóképességre is vágyom. Nem csak a modern utcai harcokra szeretnék felkészülni, bár elsősorban ez hajt, ez tény. Mit gondolsz?

2011. jan. 30. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:

első vok

Oké:).Akkor próbáld ki!

[link]

Erről a helyről csak jókat hallani.

2011. jan. 30. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

nagyon tetszenek amiket írtál.

thaiboxban nem tudok segíteni, és látom nagyon megtetszett Neked az. viszont (akár kiegészítésnek) szívesen tanítanék Neked önvédelmet, mert már az írásodból úgy érzem tényleg tudod mit akarsz, és én ebben segíthetek.

2011. febr. 5. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
[link] ezt nézd meg :)
2011. febr. 5. 22:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek! :) Aczél, írtam neked levelet!
2011. febr. 14. 20:42
 7/7 anonim válasza:

Re-Gym :) A legjobbak! Nagyon ugyesek es az edzok nagyon jol magyaraznak/tanitanak. Es van nehany lany is.

Amugy tetszik ahogy gondolkodsz :D en is igy voltam de mostmar 1 eve thaiboxolok es hidd el hogy sokkal kemenyebbnek erzem magam :D es nagyon tetszik ez a sport eszemben sincs abba hagyni...nem erdekel ki mit mond :P

Sok sikert! :D

16/L

2011. júl. 25. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!