A tömegnövelők károsak? Hízásra, izmosodásra
Nagyon vékony vagyok, hízni szeretnék de nem nagyon megy egy kis kondival és tömegnövelővel talán tudnék hízni pár kilót. Mondjuk 10 kg elég is lenne. Szerintetek?
18F
NEM KÁROS!!!!
ne felejtsd h ez KIEGÉSZÍTŐ nem helyettesítő. ki kell számlni mennyi tápanyag kell.
Nem káros, annyi hogy ha normál kaja mellett edzéshez eszed, könnyebben hozzáférhető, és -akár- minőségi energiaforrást biztosít. Tömeg növelő, mert a plusz energiát a szervezet elraktározza, és ez az anyag ott marad, plusz tömeget képezve. Amit persze leedzel és már az izomtömeged nő.
Bár én a hagyományos táplálkozás híve vagyok vitamin kiegészítőkkel, egy "kis" szalonna pluszba csodákra képes :P Persze ez már károsabb ha nem vigyázol vele.
Szerinted?
Fehérje van benne, és szénhidrát, koncentráltan... Káros?
A rendes kaja rendbetétele jó ötlet, de továbbra is érdekes lenne a testtömeged, meg ugye ha edzel közben, pl sztem nem kizárt (valahogy én is így vagyok) hogy aktív mozgás mellett most próbálj hízni.. nem biztos hogy az menni fog, bár termodinamikailag ha lemozogsz X kJ energiát, de többet tudnál még ennél is bevinni akkor a fölösleget elraktározod.
a valóságban van egy tápanyag hasznosítás, lehet hiába ennél többet, nem feltétlen épülne be több. Tehát izmod nőhet, de pl. úszógumid nem lesz. És mire 10 kiló izmot felépítesz, na asszem az kemény és célirányos munka :D én rajtam kb. 10 év múlva lesz 10 kiló plusz izom, mert kb. most vagyok a versenysúlyomban, illetve mostanában súrolom az ennyi munkával elérhető maximumomat.
Sikerült vajon leírnom amit akartam? :DD
1) Swarczi nemcsak tömegnövelőt szedett, hanem ő keményen nyomta az anabolikus szteroidokat is.
2) Abbahagyta a sportot >> Nincs szükség az izomra >> Leépül
3) 64 éves a csávó teszto szintje 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!