Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen harcművészetet ajánloto...

Milyen harcművészetet ajánlotok önvédelemhez?

Figyelt kérdés

Nem szeretném évekig űzni a sportot, csak mondjuk 2hónap alatt elsajátítani az egészet és szükség esetén alkalmazni. Járok kondizni (meg is látszik) de mégis milyen, ha egy nagyszájú k*csög elver az utcán vagy netán a suli előtt :S Egyébként az önbizalmamat is szeretném növelni, pl. nem merek visszaszólni, ha valaki nagyobb termetű gyerek beszól, mert lehet hogy erősebb és én szívok.

Köszi a válaszokat előre is. 16/F

2011. jan. 7. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2 hónap alatt semmit sem lehet elsajátítani..... Én thai-boksz-ot,kempo-t,krav-maga-t javaslom egyébként.No nem mintha egy shotokan mester nem tépne szét akárkit... :)
2011. jan. 7. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:
szerintem thai vagy kick box-ra olyanokat tudsz majd rúgni h az már hihetetlen
2011. jan. 7. 21:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Miért, mennyi idő alatt lehet megtanulni az említetteket?
2011. jan. 7. 21:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Sima ökölvívás.Ott rájössz,hogy nem is olyan nagy dolog ha jól pofánvágnak.Megtanulsz ütni,támadni védekezni és elmozogni.Kb 2 év,heti 3 edzés mellet már elérhetsz egy hatásos szintet.

Az ilyen mulyább sportok közül ami jó még önvédelemre az a modern defendo.

Önbizalmat meg a sikerekből meríthetsz.

2011. jan. 7. 21:40
 5/13 A kérdező kommentje:
Önvédelmi tanfolyam mennyit ér?
2011. jan. 7. 21:42
 6/13 anonim ***** válasza:
MMA, muay thai, ezek a legjobbak szerintem. De 2 hónap alatt nem fog menni, minimum 1 év kell, hogy tudd használni az utcán amit edzésen tanultál.
2011. jan. 7. 21:47
 7/13 anonim ***** válasza:
egy dolgot ne felejtsél el, hogy utcán nincs szabály, tökk mindegy mit és meddig tanultál, utcán mindig is más lessz mint bent a terembe. Teljesen más
2011. jan. 7. 22:53
 8/13 anonim ***** válasza:
22:53 igazad van, de aki tanult valaha önvédelmi sportot annak sokkal könnyebb dolga van az utcán, mint mondjuk egy ugatós kis pö*snek.
2011. jan. 8. 11:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Az "A Terem" jó kiindulópont lehet, ha bp-i vagy. Ökölvívás szerintem is az elsődleges, mert az alapokat gyorsan el tudod sajátítani, vagy ha érdekel, akkor thai box.
2011. jan. 8. 16:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Önvédelmi sport nincs. Küzdősport van. Ha küzdősportot űzöl, akkor megtanulsz küzdeni, szabályok keretein belül (amelyek téged védenek)

Az önvédelmi rendszerek (krav, defendo) nem tanítanak küzdeni. szituációkra készítenek fel, melyekre a legegyszerűbb megoldást keresi, ami könnyen elsajátítható.

A KS-el az a baj, hogy hozzászoksz a szabályokhoz, és saját magadat szívatod meg. sok cimbimmel keveredtem már bunyóba, és azok a srácok, akik egyébként a sportjaikban nálam sokkal jobbak, mindig megszívták így, vagy úgy.

Egy boxoló ismerősöm terített le egy bunyóban egy srácot, felszakadt a szája, viszont a haverom keze is felrepedt, és frankón elfertőződött, egy hónapot kellett kihagynia, az edző meg újjabb egy hónapra hazazavarta, büntiből, hogy ringen kívül bunyózott.

júdós spanomba is belekötöttek, elgáncsolta, földrenyomta a srácot, hogy nyugodjon meg. de az ellen haverja (a kis sunyi ge*i) hátúlról akkorát rúgott a barátomba, hogy eltört a bordája. (mázli, gerincét is törvette volna...)

2 hónap kihagyás, emiatt nem indult az OB-n.

Szal az utca más. Oda sunyiság kell. meg krav.

2011. jan. 8. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!