Az lenne a problémám hogy mostanában el kezdett fájni a térdem, nem folyamatosan csak ilyen villanásszerűen erős fájdalom érzet alakult ki amikor felálltam egyszer a szélről, illetve most hogy felálltam az ágyról. Milyen probléma lehet?
Én Juvita: Glükozamin-szulfát + Kondroitin-szulfát + MSM tablettát szedek, nekem bevált, ugyanaz a hatóanyag tartalma, mint a proenzinek, csak olcsóbb.
És valószínűleg a térdízületeddel lesznek a problémák.
Én azt gyanítom, hogy az edzőteremben 'sikerült' beszerezned egy 'kis' porc-kopást. Ez attól jön elő, hogy:
- vagy nem melegítettél be guggolás előtt (rendesen),
- vagy csúcs-kísérletre mentél és a térdednek sok volt. Ez akkor szokott előfordulni, ha valaki még nem töltött el rendszeresen legalább 2-3 évet a konditeremben, és az izom-fejlődése jelentősen megelőzte az ízületek feljődését. (Az ízületek sokkal lassabban fejlődnek, mint az izmok)
Próbáld végiggondolni, mi lehetett a kiváltó ok, és azt szűntesd meg! Ilyen esetben sajnos az is elő szokott fordulni, hogy az embernek a kritikus gyakorlattal több hónapra le kell álnia (ha nem szűnik a fájdalom), és utána nagyon fokozatosan visszavenni a terhelést.
Még TF-es lányt is láttam már jajgatni, mert túlerőltette a felkészítetlen izületeit!
Privát e-mailben többet tudok segíteni
Köszönöm szépen mindenkinek a választ(bár az utolsó, nagyokos komment felesleges volt)
Minden válasz hasznos volt.
-elkezdem a glükozamin szedést
-fastum vagy valamilyen hasonló kenőcs futás előtt
-újra elkezdem a futást, folyamatosan persze
-a porcleválás remélem nem következett be, nem végeztem nagy súllyal gugolásokat, de azért szüneteltetem az ilyesmit
Így együtt csak segít. Az az érdekes hogy erős belső késztetést érzek hogy fussak, bár rossz idő van. Lehet futás, megterhelés hiány áll fennt a szervezetnél mint az egyik kedves kommentelő is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!