Egy 62 kg-os gyerek kinyomja magát 30-szor fekvőtámaszba, akkor kétkezes súlyzón is kinyom ennyit, mármint 62 kg-ot?
A fekvőtámasz elsősorban a válladat és a karod izmait mozgatja meg.
A szabályos fekvenyomásnál pedig a mellizom jut döntő szerephez. Így a adódhat olyan szélsőséges példa hogy valaki meg tud csinálni 300fekvőtámaszt 65 kilósan viszont 30 kilóval se tud fekvenyomni.
értem..köszi a választ...én azért 50-et simán kinyomok..:D
30 at meg főleg..
jó te nagyon menő vagy
fekvőtámasznál nem az egész testsúlyodat nyomod ki, ezt tudd!
17.33 hát ja... mivel a húzódzkodás 60%-ban hátizomból megy. Az állva bicepsznek ehhez semmi köze :D
Első válaszoló, gratulálok... a fekvőtámasz főleg a kart, és a vállat dolgoztatja meg??? Kis anatómiát tanulhatnál.
A tricepsz dolgozik, de csak a felső harmadban. A váll szinte egyáltalán nem. A fekvőtámasz ugyanúgy a mellizmot veszi főleg igénybe, mint a fekve nyomás.
De mivel -és ezt már írták előttem- a láb lent van a földön, így a testsúly kb. felét az viszi. Tehát ha egy 100kg-s ember tud nyomni egy szabályos fekvőt, az kb a felét tudja tutira kinyomni fekve.
Ja, ha a lábát is a levegőben tartja végig, és csak a keze érintkezik a talajjal.
Amúgy attól, hogy 62 kilósan tudsz fekvőzni, még simán nyomhatsz 700 kilóval is fekve, ha bírod :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!