Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg nem ajánlott a nőknek...

Tényleg nem ajánlott a nőknek futni?

Figyelt kérdés
valahol azt hallottam, h a széles csípőjű nőknek nem ajánlott a futás.
2010. dec. 25. 03:00
 1/10 anonim ***** válasza:
nem igazán.A nőknek alapból széles a csípőjük.Nem törvényszerű hogy bármilyen probléma lesz belőle de gyakrabban megesik mint a férfiaknál.
2010. dec. 25. 03:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Itt az a cikk.

[link]

Egyébként ha ugyanannyi időt spinningelsz a térdedet nem viseli meg annyira,viszont 3x annyi kalóriát éget.

Persze állóképességre jobb a futás.

2010. dec. 25. 03:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet általánosítani.Ugyan úgy ahogy nem minden férfinek jó a futás, úgy a nőknek sem.Nekem semmi bajom nincs a futástól.És nem vagyok egy nádszál.

25/N

2010. dec. 25. 08:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Itt nem általánosításról van szó hanem tényekről.A nőknek a szélesebb csípőjük miatt a földhöz képest más szögben kapcsolódik a combcsontjuk és emiatt nem jó
2010. dec. 25. 08:23
 5/10 Gabro válasza:
A futás mindkét nemnél minden korcsoportban ajánlott mozgásforma. Versenysport esetén már árnyaltabb a kép.
2010. dec. 25. 09:35
 6/10 Saten ‫҉ ***** válasza:
Elvileg nem tesz jót. Gyakorlatilag meg egy kis kocogástól még semelyik nő nemű egyed sem halt meg
2010. dec. 25. 11:09
 7/10 anonim ***** válasza:
4 eve napi 30kmt futok, megsincs bajom.. Se szeles csipo, sem semmi.. A terdem ugyan rossz, de az a focitol..
2010. dec. 25. 14:22
 8/10 Fejér György válasza:

Nem azért, hogy hergeljek bárkit is: nekem középfokú síedzői képesítésem van, 40 éve vagyok intenzív kapcsolatban ezzel a sporttal, a száraz felkészülés (alapozás) egyik legfőbb alap-spotja a futás-, hosszú-, közép és rövid távokon. Sem elméletben-, sem a továbbképzésen soha nem találkoztam olyan figyelmeztetéssel, hogy a nőknek -anatómiai okokból- kevésbé lenne javallt a futás. Edzéselméletből annó azt tanultuk, hogy nem csak az izmok-, hanem a csontrendszer és az ízületek is hozzá-idomulnak ehhez a rendszeres mozgás-ingerhez (is), ugyanúgy, mint a többihez. (Hosszútávú) futásnál pedig legfőképpen a keringés-légzés szervrendszere: a szív-, a tüdő és a hajszálerek fejlődnek.

Persze, lehet, hogy errefelé már más szelek (is) fújdogálnak...

Viszont a futásnál (különösen az elkezdésnél) tényleg vigyázni kell néhány dologra:

1) Közismert a kemény aszfalton futás veszélye. Megoldás: a spéci ütés-elnyelő talú futócipő és/vagy erdő-, mező, szabad terep...

2) Szintén közismert a bemelegítés létfontossága. Megfelelő bemelegítés nélkül az ízületek sem állnak készen, nincs elegendő ízületi folyadék különösen a térd- és csípő ízületben. Az eredmény, tartós térd- vagy csípő fájdalmat lehet beszerezni. Minél idősebb az ember (vagy a hölgy), annál inkább létfontosságú!

3) Közismert a fokozatosság elve: amely az egy edzésen belüli-, illetve az egyes edzések közötti fokozatos terhelés növelését jelenti. Be nem tartása túledzettséghez vezet(het).

4) Mint minden edzéstervnél, itt is messzemenőkig figyelembe kell venni a pillanatnyi egyéni fizikális állapotokat. Csak káros lehet olyan edzésterhelést beállítani, amely veszélyesen megközelíti a (kezdő) sportoló teherbíróképességét.

Ha többre is kíváncsi vagy, szívesen segítek többet privát e-mailben.

fejergyuri1@t-online.hu

2010. dec. 25. 14:49
 9/10 anonim válasza:
Őr isten milyen kifinomultá tettük ezt a futást témát, utolsó kommentelö hehe :D:D:D spéci cipö stb stb --> Hell yeah :D Ehhez képest én mezitláb lefutottam 9 kilométert Gyuláról Csabáig 40 fokban, egy lánnyal. A lányon sem volt cipö :D
2011. jan. 13. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:
De gondolom nem minden nap futsz napi 9 kilit mezítláb.Egy jó cipő a minimum.
2011. jan. 13. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!