Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Heti 5x futás soknak számít?

Heti 5x futás soknak számít?

Figyelt kérdés

Már elég régóta sportolok, 5 éves korom óta, most 17 vagyok és lány. Ezelőtt focival foglalkoztam. Most megtaláltam a szeretetemwt a futásban, viszont nem tudom mi számít soknak és mi nem, bár biztosan érezni fogom magamon ha túlzásba megyek.

A hetem így nézett ki eddig:

Hétfő:

-intervallum edzés: 2 km bemelegítő kényelmes tempóba

-400m gyors futás (nem maximum de azért megerőltető) és 1 perc lassú kocogás vagy séta. Ezt 7szer, majd 200m még gyorsabb és 50msp lassú ez is 7szer majd 1 km levezetes (összesen 7-8km) meg lábadzés, nem nagy súllyal, inkább lobbanékonyságra, meg hogy legyen több erő a lábamra

Kedd:

-könnyű futás 6km, számomra kényelmes tempoba ami olyan 6:30/km

Szerda: pihi (felső testre szoktam calisthenics edzést csinálni, de nem hajszolom magamat)

Csütörtök:

-12km futás, 1km bemelegítés (7:00/km), 5km 6:30/km, 5km 6:00/km

Péntek:

-Szintén könnyű futás de ilyenkor van lábedzésem (nem nehéz súlyokkal, csak azért hogy megelozzem a sérüléseket, többet bírják futni+lobbanékonyság)

Szombat: (előre megvan tervezve)

- 7km de fokozatosan novelve a tempomat, 3km könnyedebb aztán meg egyre gyorsabban futok, van amikor már 5:30/km. Néha itt is húzodszkodok, meg különféle kézenállások, fekvőtámasz stb.

Vasárnap: mint mindig pihenés, nyújtás

hozzá tegyem étkezésem rendben van, eszek eleget ahhoz hogy ezt tudjam csinálni kb 167 cm és 51 kg vagyok, igen, vékonyabb vagyok, de ettol sosem volt magasabb a súlyom, ez inkább a genetikámnak köszönhetem!

Az edzéseket néha variálom, csak a hétfői meg a szombati napot, a könnyű futások és a hosszú futást nem, maximum novelem a távot fokozatosan. Van amikor egy intervallumot kicserelem dombon felfele futasra (általábon futópadon) vagy terepfutasra. Vagy ha vannak tanácsaitok, azt elfogadom!

ma 16:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Az egyéni regenerációd majd megmondja, mi sok, mi nem sok.
ma 17:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem. Legfeljebb évente párszor futok párszáz métert.
ma 19:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem sok...
ma 19:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!