Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pánik az edzőteremben -...

Pánik az edzőteremben - abszolút kezdőként hogyan álljak neki a dolgoknak?

Figyelt kérdés

Életemben először elmentem terembe (bérlettel - nagyon hosszútávú bérlettel, amit valószínűleg az ilyen palimadaraknak találtak ki), tök izgatott voltam, na most minden más lesz, sportos leszek, fitt leszek, nyárra megszerzem a bícsbádit, aztán amikor szembesültem az a) gépekkel, amiken ugyan van ábra, de olyan tökfej vagyok, hogy nem annyira értem őket, b) a gyönyörű, izmos, feszes mindenkit, c) fogalmam sincs arról, hogy milyen terv alapján kellene dolgoznom, inkább csak felpattantam a futópadra kocogni meg a szobabiciklire tekerni, aztán egy óra múlva elsunnyogtam haza.

Sajnos személyi edzőre tényleg nincs pénzem, ami leginkább aggaszt, az az, hogy teljesen hülyének fogok tűnni, koncepció nélkül szerencsétlenkedve, noha tudom, hogy mindenki kezdte valahol, és én még nem is vagyok különösebben puhány vagy dagi, de mégis olyan szégyent érzek, de nem akarom feladni, csinálni akarom.

Akik már régóta, rutinosan mozognak, van egyáltalán bármi gondolatotok az ilyen mazsolákról, vagy tényleg csak a saját dolgotokkal vagytok elfoglalva? Mazsolák, ti hogy vészelitek át az első időszakot?

jan. 7. 16:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Pedig keresni kell elöször valakit, aki meg tud mutatni neked mindent, megtanítja a gépeket használni (ha rosszul csinálod a gyakorlatokat, annak komoly sérülés lehet a vége), egy edzöt megfogadni egy vagy két hónapra nem olyan nagy összeg, utána már megy egyedül is.

Mindenki úgy kezdte, hogy valaki megtanította nekik, senki nem magától tudta.

jan. 7. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Netes videókból is meg tudod tanulni. Nem lesz olyan hatékony (testtartást, izomérzet, koncentrációt stb. edző tudja jobban elmondani) de egyrészt nem fogsz teljesen fogalmatlannak tűnni, másrészt magadtól is előbb-utóbb ráérzel, ha tovább is tart.

Én szoktam azon gondolkodni, hogy segítsek-e a kezdőknek, ha nem sérülésveszélyes általában inkább nem szólok bele. Érdekes ez, mert nálam sokkal rosszabbul kinézők gyakran feladatuknak érzik hogy tanácsokat adjanak vagy próbáljanak tippeket adni, hogy mit kéne máshogy csinálnom :D

jan. 7. 21:00
 3/4 mikeXxX ***** válasza:
Neten is van fent sok videó de nyugodtan odamehetsz bárkihez kérdezni ha valami érdekel vagy amit nem tudsz. Nőknek férfiaknak egyaránt segítettem már. 45f
jan. 8. 12:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szorgalmasan nézem a videókat youtube-on, ahol a gyakorlatok helyes elvégzését mutatják, illetve egy tapasztalt barátom segít, együtt edzünk, amíg nem ismerem ki magam jobban. Személyi edzőre most tényleg nem futja sajnos, de szerintem így is oké lesz, már a második alkalommal sokkal jobban éreztem magam, és szerintem hamarosan már egyedül is menni fog :D
jan. 11. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!