Kezdőknek milyen nyílpuskát érdemes venni illetve milyen szabályozások vannak a használatára vonatkozóan?
A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló rendelet szabályozza a birtoklását, szállítását, forgalmazását.
Ha vadászni szeretnél, arra külön szabályok vonatkoznak, de azt hiszem csak íjjal engedélyezett, számszeríjjal nem.
Magyarországon legális a számszeríj, nyugodtan vehetsz. De a házhoz szállítás nem tudom mennyire működik, mert találkoztam boltokkal, ahol ilyesmit nem szállítanak ki. Ennek érdemes utána járni. Szállítani nyugodtan szállíthatod közterületen a dobozában, nem tűzkész állapotban. Magánterületen meg kedvedre lövöldözhetsz vele. Vadászni én is úgy tudom, hogy itt nem legális vele, csak íjjal. - Nyilván a megfelelő engedélyek mellett.
Hogy milyet érdemes venni, az preferencia függő javarészt. Szerintem érdemesebb egy reflex számszeríjjal kezdeni. Lényegesen kevesebb a forgó-mozgó alkatrész rajta, egyszerűen igénytelenebb, nem igényel különösebb karbantartást. De az ilyen Scorpion, Jaguar számszereket felejtsd el szerintem. Egy minőségi ott kezdődik, hogy Barnett, Excalibur és társaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!