Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kellene erre edzenem?...

Hogyan kellene erre edzenem? (Két kérdés)

Figyelt kérdés

1) Haspréseztem, de baromi gyenge vagyok. Elsőre vért izzadva, többször pár mp-re leállva tudtam 30-at, második sorozatban 10 fölé már rángatózva sem ment...Igyanez van felülésnél is.

Melyik része ilyen gyenge a felsőtestemnek? Lehet mondani, hogy ez hasedzés, de valahogy nem ott érzem azt a gyengeséget...Hogyan kellene edzenem (esetleg van e kiegészítő gyakorlat), hogy emberi mennyiség is menjen?

2) Has alsó részére hogyan edzek, ha a nyújtott láb emelgetése gerincsérv miatt nem opció?

aug. 15. 12:55
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ne hasprésezz és felülésezz, pláne ne gerincsérvvel. Ezzel a problémával pont a lábemelés lenne optimális, ha mindenképp hasazni akarsz. A legjobb hasgyakorlat a harangozás, de gerincsérvvel megint nem ajánlom. Egyeztetned kéne egy gyógytornásszal.

Gerincsérvvel inkább a törzs erősítésére kéne hangsúlyt fektetned, a törzsnek pedig része az egyenes hasizom. A kockák úgyis az alacsonyabb testzsír-százaléktól látszódnak, nem a hasazástól.

aug. 15. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!