Normális kocogás közben ennyit inni?
Az a helyzet állt elő, hogy több, mint tíz éve nem sportolok, több, mint két éve nem végzek fizikai munkát sem. Híztam több, mint 20 kilót az elmúlt két év alatt és szeretnék ezen változtatni. Tavaly októberben minőségi étkezéssel és sok-sok sétával fogytam egy hónap alatt 8 kilót, de abba hagytam a dolgot és 4 kiló vissza is jött, azóta stagnál (a plusz 20 kilón). Most újra minőségi étkezést és mozgást szeretnék bevezetni. Biciklizni nagyon szeretek, voltam is az elmúlt másfél hétben kétszer (tempós 18-20km kb. 1 óra), és minden másnap elmentem kocogni (2km kb. 20 perc). Az órám mutatja a pulzus zónákat is, a biciklizés a 2-3. zónában volt, de a futás inkább a 4-ben és tegnap nem vettem észre, de szinte végig az 5-ben voltam, ami a max. Nagyon lassan kocogok.
Itt jön a lényeg. Kocogás előtt tempós séta, bemelegítés, kocogás, séta felváltva, figyelem, hogy ne kapkodjam a levegőt, így nem is fulladok ki. Kocogás után haza séta. Minden oké. Este szoktam menni, nap már nincs fent, 35 fokot mutatott legutóbb a városi hőmérő. Rengeteget izzadok, a pólóm, fejem tocsog. Szomjas vagyok kocogás közben, ezért iszogatok pár kortyot és az egész procedúra alatt elindulás és hazaérkezés között megiszok fél liter izotóniás italt kis részletekben. Na most már két embertől is megkaptam, hogy ekkora távon nem is isznak és hogy fura vagyok… Tényleg az vagyok? Segítség… Elmegy a kedvem az élettől is már, hogy bármit csinálok az fura vagy nem normális.
Ui.: Biciklizéskor is izzadok de nem ennyire és ott egy óra alatt iszok meg ennyit.
26/N
Én pont akkor kezdtem szüneteltetni a futást, mikor bejött a kánikula július elején. Szóval nem szoktam 35 fokban futni, de 28-29-ben futottam (ráadásul általában délután 2-3 körül, mert akkor értem rá), 10-20 km alkalmanként, és sosem ittam közben, csak előtte és utána... előtte mondjuk óvatosan, mert sokszor érzem, hogy lötyög a hasamban 😀 Sőt, utána is megvárom az ivással azt, mikor már visszalassul a pulzusom és már nem vagyok tiszta csatak :)
De ha te inni akarsz, és jól esik, miért ne ihatnál?
Én élsportoló vagyok, egész augusztusban heti 12 edzésem van, minden reggel 2 órás erősítő és futóedzés, ami 10kor kezdődik. Alapjaban kb 1 kili bemelegites, majd a hónap elején hosszútáv, aztán egyre szűkül, és sprintek.
Nálunk egyesületileg van kulacsunk, 750 ml, es az kb mindenkinek el szokott fogyni már a futást követően. Plusz van mindig 500ml izotonias italunk is, amit valamennyien megiszunk a futast követően(erősítés előtt).
Bár most kifejezetten meleg augusztus van, de szerintem teljesen normális ha ennyit iszol.
Elotte, ahogy már írták nem ajánlott, de ha téged nem zavar, akkor igyál nyugodtan, fontos a hidratálás!
teljesen normális, edzés közben meg is iszom 1,5 liter vizet
Még pisilnem sem kellett egyből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!