Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A magyarok miért nem sportolnak ?

A magyarok miért nem sportolnak ?

Figyelt kérdés
Nyilván van egy réteg aki sportol. De az ország lakosságának aránya EU-s viszonylatban nagyon hátul vagyunk. Ez miért van ? Miben más a magyar mentalitás mint Izland ami siker példa vagy Hollandia
2024. aug. 4. 12:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
57%
Szegény és dolgozik
2024. aug. 4. 12:31
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Lusták vagyunk
2024. aug. 4. 12:34
 3/15 anonim ***** válasza:
19%
Hámer nincs erre jó példa. Vikttorta sem sportol.
2024. aug. 4. 12:38
 4/15 anonim ***** válasza:
20%
Én pl. azért nem, mert fárasztó. Bringázok, de nem azért, mert sport, hanem mert muszáj :-/
2024. aug. 4. 12:49
 5/15 anonim ***** válasza:
47%

Szegénységen nem múlik egyes mert futni kerékpározni olcsón lehet.

Inkább nincs indítatás más az a család ahol a szülők sportolnak ott a gyerekek is mennek.

Időhiányt se lehet felhozni mert napi egy órát mindig lehet találni.

Lustaság?Igen.

2024. aug. 4. 13:38
 6/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem szimpla lustaság és nem is pénz vagy időhiány. Egész egyszerűen nálunk nincs kultúrája a szabadidős sportnak. Sokan egyenesen ferde szemmel néznek azokra, akik a szabadidejüket arra használják, hogy fárasszák magukat. Ha meg sportolsz és nincs szupererőd meg fiznesz modell tested, akkor mag lefitymálják, hogy na, ennyit ér el az ember sporttal.
2024. aug. 4. 15:09
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Mert a testnevelés órákon megutáltatják a sportot.
2024. aug. 4. 16:54
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
én a saját példámmal tudok előjönni. elkezdtem teljesítménytúrázni gyalogosan és kerékpárral és a környezetem egy része elkezdett megbélyegezni felvágósnak, meg hülyének, hogy alkalmanként egész hétvégéket teszek bele..én pedig csak szeretem ezt a életformát és ha meg is osztok képeket a közösségi médiában azzal csak motiválni szeretnék másokat a mozgásra meg hogy mennyire hasznos dolog a sport
2024. aug. 4. 23:26
 9/15 anonim ***** válasza:
19%
kérdésre a válasz az hogy el tudja venni a kedvet ez a kritika a sportolástól a többi sztem egyéni hozzáállás
2024. aug. 4. 23:33
 10/15 anonim ***** válasza:
31%

- Idő. Munka után másodállás, vagy hosszú közlekedés hazáig, vagy gyerekek (akár őket hordani edzésre, vagy épp tanulni velük, vagy csak összeszedni őket), vagy kert.

- Pénz. Futócipő (és ruhák) sok tízezer Ft, sportra is alkalmas kerékpár ugyancsak, kondibérlet, úszóbérlet havonta 10-ezer nagyságrend (vagy több).

- Társadalom. A kövérség elfogadott, sok helyen szinte elvárt (höhö, 100 kiló alatt nincs férfi és társai). A kövérek ellentartása, amikor valaki a környezetükben elkezd valamit tenni önmagáért - beszólások, lesajnálások, cikizések csak azért, hogy önmagukat felmentsék az alól, hogy ők semmit nem képesek magukért tenni. Ezzel együtt a kövér emberek gátlásossága, ami miatt nem szívesen mutatják meg a testüket uszodában, vagy épp futás közben, ahogy "reng a háj és izzadnak és fújtatnak, mint egy igásló".

- Kitartás hiánya. Sokan elkezdik (gyakran drasztikus diétával együtt), elmarad az elején a hirtelen várt eredmény, és abbahagyják. Főleg, ha a környezet sem támogató, lsd. fent. Az első 1-2 hónapot sűrű rendszerességgel végig kell tolni, hogy szokássá váljon. Addigra a szervezet is hozzászokik a változáshoz, utána már könnyebb fenntartani. Viszont aki már tízszer elkezdte és tízszer abbahagyta, az elkönyveli saját magát is úgy, hogy "nekem nincs kitartásom, ez nekem nem megy".

2024. aug. 5. 09:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!