Ha a horgász vissza engedi a halat,az kinzás a halnak, a kifogástól szenved kárt a hal?
Figyelt kérdés
Sziasztok én mozgássérült vagyok sose horgásztam, igy nem tudom. Szóval úgy tudom a horgászat célja nem mindig az élelem szerzés, csak sport, vagy csak üldögélni a természetbe satöbbi,és a kifogott halat elengedik. Ez mennyire humánus a hallal? Nem szenved maradandó sérülést a horogtól, esetleg nem károsodik attól a stressztől, hogy kifogják? (ha butaságot kérdek elnézést nem értek ehhez), köszönöm a válaszokat mindenkinek.aug. 2. 10:13
1/6 anonim válasza:
Természetesen itt, a gyakorin ez nem állatkínzás. Az állatkínzás az, ha a macskádat, kutyádat nem az ágyadban altatod és nem a tányérodból eteted. Ha a halat a szájába, vagy belébe beakadt horoggal fél órás fárasztás után kihúzod, az: Sport.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor most legyen szives olyan válaszolni, aki ért hozzá és indulat mentes.
aug. 2. 13:32
3/6 anonim válasza:
Nyilván szenved sérülést de idővel begyógyul.Aki pontyozik fertőtleníti is a száját így könnyebben gyógyul.
4/6 A kérdező kommentje:
3as hát azért ez elgondolkodtató ha megsérül a hal. A fájdalmat állitólag nem érzik ez igaz? Itt a GYK-n olvastam, hogy aki vissza dobja ezzel "védekezett", hogy a hal nem érzi a lukat a horogtól stb)
aug. 2. 14:31
5/6 anonim válasza:
A fájdalmat állitólag nem érzik ez igaz?
A halak szerint meg te nem érzel fájdalmat. Ezt is elhiszed?
6/6 A kérdező kommentje:
Állitólag más az idegrendszerük.
aug. 3. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!