Hogy fussak sportszerűen?
Szeretnék elkezdeni futni, mit ajánlotok?
A reggelt/délelőttet preferálom, továbbá szeretnék letölteni egy alkalmazást, ami mutatja a megtett távot, átlagsebességet, kalóriaégetést stb. Sokaknál láttam már, de valahogy sehol sem találom, mi ennek a neve? Kell valami speciális bővítmény a telefonomhoz, hogy használhassam, vagy elég ha zsebre vágom, és futok, hogy működjön?
Valamint szerintetek jó egy sima memóriahabos sportcipő? Nem szedné szét túl gyorsan a futás?
én a "start running for beginners" appot tudnam ajánlani, plusz a stravat. Az előbbi elég hasznos volt számomra, mikor egy sérülés miatti kb 3 hónap kihagyása utan kezdhettem el újra futni. Itt vannak szintek, amik jol fejlesztik az embert, setát és a futást kombinálja. Sportolokent nyilvan nem az 1 perces futaskozokkel kezdtem, hanem 2-3 levelel, de ezt mindenki maga donti el. Egy teljesitet futás utánnlehet latni a térképet, és több infót, de én e mellet a stravat is használom.
Az higy erdemes e enni futas elott, emberfuggo. Nyilvan jo ha eszel egy keveset, mert ugy tobb energiad lesz, de ha mundjuk rosszul vagy a kajatol ilyenkor, akkor ne eroltesd.
En gyumolcsot ajanlok, vmi ledusat, v banant.
Legyen benne rendszer. Keress konkrét edzőtervet és kövesd.
Bemelegites es lenyujtas nagyon fontos, helyben. Sose hagyd ki.
Olyan cipoben fuss ami jo a te labadnak.
Lehetoleg futopalyan vagy homokon es ne betonon
Enni érdemes gyors szenhidratot pl gyunolcsot de ha nagyon nagyon nem esik jol akkor ne.
Utána mindenképp hidratalas es teljes etkezes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!