Hogy találjam meg a hozzámillő sportot?
Eddigi gyerekkoromba közel 0-t kzogotam és túlsúlyos voltam, viszont, le tudtam mostanában ezt a túlsúlyt adni, és elkezdtem járni edzőterembe, heti 3 alkalommal és látom is magamon hogy egyre jobb formában vagyok.
Felmerült bennem, hogy emellé felvennék valamilyen sportot (ugye a DU-tesit is ki kéne váltani az iskolában), csak mivel nem nagyon próbáltam eddig sok sportot, nem tudom hol kezdjem.
Van ötletetek, javaslatotok?
Ha a küzdősport érdekel akkor keress azt. Google karate / judo / box + a városod neve.
Igazából ott kezdd hogy keresel bármit ami érdekel, elkezdesz járni és kipróbálod hogy tetszik e.
Gondold végig, csoportosítva a sportokat.
1. Csapatsportok (jellemzően labdával) - foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, jégkorong stb
2. Egyéni sportok az óra, centi, kg ellen - futószámok, úszás, evezős sportok, ugró számok, dobószámok, súlyemelés (testépítés), kerékpár
3. Egyéni sportok ellenfél ellen - tenisz, asztalitenisz, vívás
4. Küzdősportok - birkózás, judo, karate, kung fu, ökölvívás
Döntsd el, hogy melyik kategóriában tudod magad elképzelni, aztán keress egy egyesületet a közeledben! Leizzadni mindenhol le kell, edzésre el kell járni, mindenhol lesz állóképességi alapozás, a legtöbbnél valamilyen erőfejlesztés, és ezen túl jönnek majd a sportágspecifikus technikai dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!