F1 - mi lehet a Horner-ügy hátterében?
Ugye adott egy konfliktus a csapatvezető és egy közeli (női) munkatársa között. Az már elvileg “tisztázódott", hogy nem szexuális jellegű visszaélésről van szó, hanem ahogy a sajtóban olvasható volt: nem elfogadható, kényszerítő magatartásról, nyomásgyakorlásról beszélhetünk.
Mit gondoltok, miről lehet szó? Milyen vezetési stílus lehet ennyire szélsőséges, hogy már többen is Horner lemondását javasolták?
"Milyen vezetési stílus lehet ennyire szélsőséges, hogy már többen is Horner lemondását javasolták?"
Például ha nem vagy elég fideszes, akkor elköszönünk egymástól.
Jó, viccet félretéve, Horner esetében nyilván semmi ilyesmi nem áll fenn.
A kényszerítés a magyar jogban azt jelenti, amikor valaki fizikai erőszakkal vagy fenyegetéssel éri el, hogy a másik az akarata ellenére cselekedjen. Mivel fizikai erőszakról eddig nem esett szó, marad a fenyegetés, amikor komoly félelmet keltő súlyos hátrányt helyez kilátásba a kényszerítő fél (ez lehet anyagi kár, súlyos becsületsértés, stb.).
Szóval valószínűleg súlyosabb dolgokról van szó, mint simán egy hajcsár vezetési stílusról.
Úgy tűnik, mégiscsak nőügy lesz az ügy.
Érdekes játszma ez mindenesetre, hatalmi harcok, PR-katasztrófa, metoo, szakmai érdekek... van itt minden.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a megfejtés. Az RB, mint anyacég szerintem gond nélkül elengedné Hornert, aki gondolom így 20 év után már érinthetetlennek érezte magát. Newey szerepe már érdekesebb, ő Hornerhez képest pótolhatatlan.
Meglátjuk...
Én is azt gondolom, hogy egy ilyen volumenű istálló, ha nem is hasalna el, de pont annyira rázná meg Horner távozása, hogy az a vb-címbe is kerülhet.
Ezért sem értem Jos Verstappen áskálódását. Vagy lehet úgy van vele, hogy Max így is megoldja, de Hornernek mennie kell.
Az is érdekes, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Mert tavaly arról ment a pletyka, hogy Horner akarja kifúrni Markót, aki mögé pedig ezért felállt a Verstappen család.
Jó kis szappanopera ez, de a realitásokat nézve amíg Horner a thai tulaj bizalmát élvezni (márpedig a hírek szerint igen erőteljesen), kvázi érinthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!