Nagyon lassan fejlodo futok: mennyi idő mire javul az idotok?
Nagyon lassan javul az időm. Mar belenyugodtam. Nem lehet mindenki gyors futo. Elég rossz adottsagaim vannak, ezért a kitartásomra támaszkodom.
Fel maratonra készülök. Nem az első, már futottam egy párat. Próbáltam különböző programokat követni, de nem váltak be.
Gyermekkoromban futottam, edzőm-rokon-, azon az elven volt h minden nap kell futni, kabe mindig ugyanazt a távot. Ez annyira belém íródott, h szerintem emiatt csak hasonló edzesformaval érek el eredményt. Eloszor probalok a magam feje után menni fel maratonra készülve. Abbahagytam gyermekkorban 15 évesen a futást. 35 éves korom körül kezdtem újra, de sajna nem teljesen folyamatosan, 18 hó futás fel év szünet, 1 év futás 1 év kihagyás. ..nem teljes leállások de olyan ritka Kevés km hogy azt nem nevezném futásnak. Most komolyabban szeptemberben kezdtem el, meg lejjebbrol kezdtem, mint mikor először kezdtem. 8:30/km volt először meg sok sok séta. Most 6:30al futok olyan 5km-t. 10kmt 1:14:00 alatt futom. Minden hétvégén próbálom emelni 1-2kmrel a hosszútávot. 14km meg ment 2 hete 6:57/km. Most 17km 7:14/km....hozzá kell tenni, hogy 2 hete tökéletes idő volt, mindössze 7km/h -s szél, most jeges volt szakaszosan a járda és 33km/h szél volt fel távtol hazáig. Úgy gondolom, lehetett volna 7 perc ha megint tökéletes lett volna minden. Szeretném ennél sokkal jobban futni majd versenyen, de nem tudom, mennyi esélyem van rá. 7 hetem van, mert 8. Hét végén van a verseny. Jövő hét 19km, aztán 21, majd 22 végig. Ez a terv. Ha nem futom le többször a távot, nem fogom tudni lefutni a távot csak bena idővel. Legjobb időm 2:21:27.(első fél maratonom) Leghosszabb 2:38:42. De több mint 1 éve volt az utolsó. Most egy olyanra megyek, amin mar voltam.
Hétköznap kocogva járok dolgozni(4km) és hazafelé probalok 1-4kmrel hosszabban futni, kicsit gyorsabban, 6:40-7:30/km.
Mások 12het alatt a semmiből futnak 2 órás versenyt.
Én meg totyogok. Nem akarok én helyezest, de 2 órás verseny az álmom. Elérhetetlennek tűnik nekem.
Sorstarsak véleménye, tapasztalata, története érdekel. Csak h ne érezzem magam olyan egyedül.
Szia! Én tavaly futottam egy 1:30 körülit (edzővel)
Ha az időn szeretnél javítani akkor elsősorban meg kell változtatnod az edzéstervedet. Szükség van rövidebb laza futásokra, résztávos futásokra, tempófutásokra és hosszú futásokra. Ne fuss minden nap, tarts pihenőnapot,kell a regenerálódás. Amikor két hét edzésem van pihenő nélkül akkor nekem is lényegesen rosszabbak az eredményeim mint hét elején,mert fáradok. Emellett kéne csinálnod valamilyen fajta kiegészítő edzést is. Például úszást, bringát vagy valami mást. Az erősítés és a nyújtás pedig magától értetődő. Valamint nem tudom az értékeidet, de a túlsúly nagyban befolyásolja a tempót.
Ami segíthet ha nincsen energiád vagy jedved az a futótársak. Hihetetlenül nagyot tud dobni az edzésen ha láotd hogy más is szenved és jobban fogod csinálni aze dzést is mert húzzátok egymást. Illetve a rendszeresség muatt is jól jönne.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!