Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 2023-ban még egyesek itt...

2023-ban még egyesek itt tartanak?

Figyelt kérdés
Nem csak magyar de külföldi csoportokban is, ez a "ne egyél gyümölcsöt mert gyümölcscukor" meg "kardiózni kell a fogyáshoz a versenyzők azt csinálják szóval biztos úgy van". Meg "30 százalék edzés 70 kaja" "110 százalékon edzem". Ránéztem a csodálatos shopbuilderre is és időszakos böjtről beszélnek. Bár a shopbuilder soha nem volt színvonalas.
2023. nov. 10. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A kardió egészséges.
2023. nov. 10. 14:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Az időszakos böjt nem annyira ördögtől való. Szerintem a például akár a 16 órás böjttel sincs probléma, de a több napos böjtöket én is baromságnak tartom.

Én sokáig 20 órás böjtöt csináltam tudtom nélkül. Csak később derült ki, hogy valójában amit én csinálok azt a szakirodalom böjtnek nevezi. A kalória / makrotápanyag mindig meg volt, fejlődtem is, nem volt gond. De én egész nap kibírom étel nélkül szóval nekem ez nem szenvedés volt. Van, aki már a reggeli elhagyása után is szédül meg émelyeg annyira nem bírja. Minden ember más.

Külföldön azért másabb a helyzet a tévhitekkel, mint itthon. Itthon, ha megkérdezel 10 embert, abból 8 biztosan azt fogja mondani, hogy este 6 után nem szabad enni és a hasonló okosságok, amit valamelyik hülye a világban kitalált 0 tudományos háttérrel és azóta is elhiszik az emberek.

Az emberek pedig mindig jobban fognak egy olyannak hinni, aki izmos. Hiába sík hülye az edzéshez, neki fognak hinni, mert hát "Ő izmos, biztos ért hozzá.".

Lásd Arnold sárga kapszula könyve. Tisztelem Őt, de sík hülye volt az edzéshez. "Sokkold az izmot." és hasonló hülyeségek.. Az emberek pedig mégis bekajálják, mert hát Ő a nagy Arnold, biztosan úgy van, ahogy mondja. Ha itt lenne most előttem, akkor sem fogadnék meg tőle 1 tanácsot sem, mert a testépítés fejlődik és hála a szakirodalomnak, ma már milliónyi cikk van ahol tájékozódni tudunk és láthatjuk, hogy mennyit is fejlődött elméletben ez a sport vagy úgy az egész táplálkozástudomány összességében, mint 20-30 évvel ezelőtt.

Szóval ameddig ezt a küszöböt nem lépjük át, hogy a kinézet alapján döntjük el, hogy ki ért dolgokhoz, addig nem kell csodálkozni szerintem. Attól, hogy valaki nem 100kg szárazon és nincs benne egy fél gyógyszertár, még érthet ehhez a sporthoz.

2023. nov. 10. 14:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen sajnos, elképesztő hülye az emberek minimum 95%-a az edzéshez a termekben.

#2 az időszakos böjttel akkor van baj, amikor azt hiszik egyszerre építenek vele izmot és adják le a zsírt. Én se azt várom az emberektől hogy akkora válluk legyen hogy ne férjenek be az ajtón de amikor a saját testsúlyukat alig tudják kinyomni fekve, guggolva pedig a 75%-ával szenvednek akkor nekem ne adjanak tippeket. Komolyan olyan emberekkel edzek akik közül van aki 20+ éve jár, még mindig a csodabogyókat nézegeti online hogy majd attól tesztoszteron vadálalt lesz. Erő 0, izomzat 0, max lesérülni tudnak.

2023. nov. 10. 15:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedvencem mikor valami veréb a mellre való nyomó gépen egy kézzel nyomja mert azt látta egy testépítőtől.
2023. nov. 10. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:

3#

Persze.

Időszakos böjttel is lehet izmot építeni, de nem optimális. A legjobb az, ha a szervezet 3-4 óránként kap fehérjét, ezzel maximalizálva az izomprotein szintézist.

Én pl szálkásításnál böjtölök, mert könnyebben tudom tartani a diétát, de izomépítéshez böjtölni nagyon nem okos döntés.

Zsírt leadni és izmot építeni meg még koksszal sem könnyű, nemhogy böjtölve naturálon. :D

2023. nov. 10. 16:30
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Ember, én a konditeremben nemhogy a gyúrós figuráktól, de edzőktől hallok legendákat a hízlaló szénhidrátokról, a Bcaa meg a szuperszett oltári nagy hatékonyságáról. Ezek után min csodálkozunk...? A mai gyúrós társadalom többsége pontosan ott tart most is, mint a '90-es években, ugyanazokat a bro science hülyeségeket tolják.
2023. nov. 10. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!