Futás kutyával? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Hallottam, hogy lehet kutyával közösen futni. A problémám viszont, hogy az egyik nagy budapesti park mellett lakom, heti 3-4 alkalommal futok ott, és még soha sem láttam embereket kutyával futni.
Ennek mi az oka?
Lehet? nem lehet? Macerás? Egyáltalán mennyit lehet kutyával futni?
Hali!
Szerintem kutyától függ. Ha idős vagy nyugisabb fajta és/vagy szófogadó akkor bőven megér egy próbát.
Ha nagyon öntörvényű és felfedező akkor sok a botladozás és olyan helyen a járművek is veszélyt jelenthetnek (de meglehet próbálni).
Én azt vettem észre, hogy póráz nélkül még könnyebb futni velük mint sétálni, mert futásnál kevésbé akar megállni szaglászni stb.. (nem akar lemaradni a történésekről)
Nagy általánosságban a kutyáknak gyakorlatilag lehetetlen kielégíteni a mozgásigényét, úgyhogy nem kell attól félni, hogy elfárad. Hajrá! 😁
Lehet kutyával futni, ha az egyéb szabályokat is betartod, póráz, szájkosár van rajta.
Póráz nélkül nem szabályos, az meg nevelés, tanítás kérdése, hogy futás közben tartsa veled a tempót, ne foglalkozzon mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!