20 éves vagyok, skizofréniám van, és szeretnék elkezdeni boxolni. Valaki tud olyan edzést javasolni, ahol kimondottan betegeknek tanítanak önvédelmet?
Nem használna az agyi problémádnak, ha kapnál néhány kiütést, vagy akár enyhe agyrázkódást okozó sorozatot.
Én az úszást, lovaglást, a megnyugtató sportokat választanám a helyedben.
Sem mentálisan, sem fizikálisan nem vagy alkalmas arra, hogy elkezdj boxolni.
Legjobb tudomásom szerint, Magyarországon nem tartanak küzdősport edzéseket kifejezetten mentális betegek részére, de ha lenne is ilyen, skizofrén betegek részére egyáltalán nem javasolt semmiféle olyan sport vagy mozgásforma ami nem kinetikus, mert a küzdősportok csak súlyosbítanák a skizofrénia amúgy is súlyos, és szerteágazó tüneteit.
És egyébként sem hinném, hogy lenne olyan edző, aki bevállalná a másokra és saját magára is veszélyes skizofrén betegek edzését.
Szerintem jobb lenne kikérni a háziorvosod, a pszichiátered, és a pszichoterapeutád együttes véleményét ebben a kérdésben, de én úgy tudom, hogy a skizofrén betegek részére a csoportos és egyéni táncterápia a leghatásosabb mozgásforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!