Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Muay thairól vélemény?

Muay thairól vélemény?

Figyelt kérdés

Szeretnek valamilyen kuzdosportot kipróbálni a karate utan es erre gondoltam, csak folyton hallok rola remtorteneteket hogy igy meg ugy szetvernek, hogy járni sem bírsz utána, meg hogy ott a fat kell sipcsonttal rugdosni hogy megkemenyedjen a csont stb..

En nem tudom elképzelni h egy edzes ennyire drasztikus legyen, foleg aki nem versenyszerűen csinálja, szoval mik a tapasztalatok?

L/20

2023. okt. 8. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem Thaiföldön jársz egy tradicionális muay boran dojóba, akkor semmi ilyesmi sztereotípiával nem kell számolnod. A thai box egy remek küzdősport. Ha találsz olyan egyesületet, ahol színvonalas a képzés, akkor nyugodtan iratkozz be, csak épülni fogsz belőle.
2023. okt. 8. 22:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van egy nő ismerősöm, aki ezt a sportot választotta, tehát sima út áll előtted is:). Ott kell lenni, figyelni kell, gyorsnak lenni, és nem feladni!
2023. okt. 8. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"...hogy ott a fat kell sipcsonttal rugdosni hogy megkemenyedjen a csont stb..."

Aki ezt mondta neked, az kb annyira ismeri a kuzdosportokat, mint azt, hogyan kell vonatkereket felpumpalni.

Azt mar meg sem emlitem, hogy egyetlen csontunk sem lesz kemenyebb attol, ha a falat rugdossuk vele. Ennyi hulyeseg utan az mar igazan reszletkerdes, hogy anatomiailag a sipcsonttal nem tudsz rugni, csak a labfejjel, minden mas nem "rugas" hanem sarkalas, terdeles, es hasonlok. Valaki mas megrughatja a te sipcsontodat, de te nem tudsz falba rugni a sipcsontoddal.

"Tele volt a kezem, ezert a sipcsontommal rugtam be az ajtot" Hahahahahaha.

A karate utan szerintem szeretni fogod, vagj bele!

2023. okt. 9. 03:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Boxoló vagyok és a klubunkban van thaibox, kickbox, francia boksz stb. Nagyon sok lány és még felnőtt nők is járnak edzeni, és sokan egészen ügyesek.

Ha néha kedvem van, én is szoktam velük ütni és rúgni a változatosság kedvéért.

Szerintem nyugodtan vágj bele ha egy jó klubot találsz magadnak, és egy jó edzőt illetve edzőpartnereket, és akkor élvezni fogod ezt a sportot.

Nem mellesleg nagyon jó állóképességet, kitartást és keménységet szerezhetsz vele.

2023. okt. 9. 09:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Tökéletes, köszi a válaszokat! :D
2023. okt. 9. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!