Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Okosóra által számolt lépések...

Okosóra által számolt lépések és kcal mennyire lehet valós?

Figyelt kérdés

Mai napra reggel 7 órától (akkor vettem fel az órát) mostanáig 43503 lépést és 843 elégetett kalóriát mutat. A napi mozgásom egyébként: kb 2 óra séta babakocsit tolva, 2 óra házimunka, 1 óra főzés, 1 totyogó és egy mászó baba napi ellátása.

Ez lehet reális? Ha igen, akkor a mert kalóriát hogyan kéne hozzáadni a napi kalóriához? Fogyás miatt kérdezem, nem tudom, hogyan kéne ezt számolni, ha kell egyáltalán.

Az óra elvileg lépés és pulzus alapján kalkulál

2023. szept. 27. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem reális.

Egy átlagos női lépés kb. 70 cm. Ami azt jelenti, hogy órád szerint 30 km-t mentél...

Egy órás babakocsis séta, az kb. 4 km.

Én az óra által mért kalóriát nem szoktam levonni a keretemből. Az egy nagy csapda szerintem, mert ezek az eszközök nagyon túlmérnek.

2023. szept. 28. 12:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor tulajdonképpen semmit sem ér az aktivitás mérő funkció. Felesleges pénzkidobás az egész, főleg úgy, hogy csak ez a funkciója miatt vettem meg 😕
2023. szept. 28. 17:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Itt valószínűleg a lépés számolás is hibás, amúgy gyakori az ilyeneknél, hogy kátyús úton autózol vagy buszozol, és rengeteg lépést beleszámol.

De lépesszámból semmiképp sem következik a kalória, mert nem mindegy milyen lépések.

A lépésszám igazából a marketing bullshit funkciója az okosóráknak és sportóráknak.

2023. szept. 28. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!