Leung Ting Wing Tsun Kung Fu hatékony önvédelmi célból egy vékony testalkatú huszonéves lánynak?
Évekkel ezelőtt egy ideig az aikido utcai verzióját űztem - azt szerettem, de az aikido tantermi verziójára nem állt rá a kezem és zavart, hogy kevésbé funkcionális...
Megosztanátok a tapasztalataitokat, véleményeteket a Wing Tsunnal kapcsolatban felhasználhatóság/funkcionalitás terén?
Az eredeti Leung Ting Wing Tsun Kung Fu kiváló választás.
Bár a nem hozzáértők részéről divat savazni, nőgyógyászati kérdésekben sem egy kazánkovácsot kérdezel meg, hanem elmész egy nőgyógyász szakorvoshoz.
Két dolog, amit érdemes végiggondolni:
ad1
Minden mozgásforma, amit rendszeresen és módszertan szerint űzöl, az előnyödre van. Utcai harcértékkel viszont nem, vagy nem egyformán rendelkeznek. Ha kimondottan ez a cél, akkor valódi harcértékkel rendelkező küzdősportot, harcművészetet kell választanod. A Wing Tsun kimondottan harci Kung Fu, tehát jó választás lehet.
ad2
A dolog két emberen múlik: a tanítványon és a mesteren. Ahhoz, hogy működjön, mindkettőnek jónak kell lennie, és passzolniuk is kell egymáshoz valamilyen formában. Kutatómunka, bölcs választás, és próba!
Tudj róla, hogy sok a kókler a piacon, mint ahogy az élet minden területén így van ez, ahol valami jól működő dolog elérhető. Mindig lesznek, akik érdemi teljesítmény nélkül akarják meglovagolni a trendet. Válassz hiteles mestert! A kettes pont csak ez után jön.
Végül nem lennék méltó az igazsághoz, ha elhallgatnám az egyedüli hátrányát a Wing Tsunnak. Egész embert kíván intelligenciában, akaratban, kitartásban. Sokat kell gyakorolni, hogy jól működjön.
Az erőre alapozó küzdősportokban egy jó oktatótól jópár alkalom után már tudsz tanulni annyit, amivel a legtöbb, veled azonos fizikumú, képzetlen támadót le tudod szerelni, a fejlődés pedig innentől lineáris. A Wing Tsun ennél többet tud adni, de sokkal több gyakorlás kell hozzá. Az eleje ugyanaz, tehát a legtöbb seggarc fölé tudsz kerekedni annyira, hogy ép bőrrel elfuthass. De hogy Bruce Lee-ként több, és/vagy nagyobb darab támadót belecsavarhass a betonba, rengeteg, kitartó gyakorlás kell.
Bő fél év után lehet tudni valami fejleményről?
elkezdtél-e valamit, vannak-e eredmények?
Nagyon kedves tőled, hogy érdeklődsz, köszönöm! :)
Igen elkezdtem a Wing Tsun-t, és nagyon szeretem, nagyon lelkes vagyok iránta! Szorgosan járok az edzésekre, otthon is gyakorolgatok. Mostanában érzem azt, hogy ennek megvan az eredménye, már igazán jól rááltam fejben is, izom-memóriailag is a Wing Tsun-ra. Az edző és a haladók remekek, segítőkészek (bár néha olyan haladó techikákat csinálunk, ami még szintünkön felüli - pl elkezdtük átnézni a Chum kiu-t) Ősszel megszereztem az első fokozatot, jövő hónapban szeretnék a másodikra menni.
Az utóbbi időben elnéztem egyéb helyekre is, pl kipróbáltam a ninjutsut is - nagyon hasonlónak tűnik az utcai aikido-hoz, sok mozdulat ismerős volt.
Örülök a jó híreknek!
Sok sikert a továbbiakban is!
Lehet, hogy egyszer majd találkozunk is valamilyen rendezvényen! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!