Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fordított rajtrács, miért?

Fordított rajtrács, miért?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Valaki elmagyarázná nekem, hogy pl. Az F2-ben a fordított rajtrácsnak, amikor az első 10-et cserélik meg mi értelme van? Szóval aki az elsőként végzett 10. lesz és stb.. Nem lenne akkor jobb, hogy mindenki a 10. pozícióra törekedjen? Sajnos nem vagyok még elég gyakorlott ebben, de köszönöm ha válaszoltok!

#F1 #F2 #Fordított rajtrács
2023. júl. 23. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A pontokat a leintési sorrend alapján kapják a pilóták, de mivel 1 hétvégén több futam is van, így ezzel akarnak izgalmat kreálni a sprintfutamra.
2023. júl. 23. 18:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezt sajnos nem igazán értem... Lényegében akkor aki az ELSŐ lett de a 10.helyről indul a fordított rajtrács miatt rosszul jár?

De köszönöm!

2023. júl. 23. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:
81%
Minden futamon 8 vagy 10 pilóta pontot szerez. A pontokat aszerint osztják ki, ahogy a kockás zászlóval leintik őket. A sprintfutam után a főfutamra az 1-10 helyezettet megfordítják, hogy így a legerősebb pilótáknak úgymond megnehezítsék a főfutam megnyerését, ill. nagyobb izgalmakat generáljanak, hisz így egy középcsapat versenyzője is akár nyerhet futamot pl. egy Monacoba, ahol szintén majdhogynem lehetetlen előzni.
2023. júl. 23. 18:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!!
2023. júl. 23. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!