Futásban mi a véleményetek a pulzusalapú edzésről? Az edzők maguk nagyon megosztottak...
Figyelt kérdés
...a pulzusalapú edzés híveit sokszor érzem sznobnak és erőszakosnak, például ha az ember kérdez vagy felvetése van a saját tapasztalatai alapján, akkor hatalmas lóról érkezik a reakció, aminek a lényege, hogy kuss és csináld pulzus alapon, pont.
Mások, akár edzők kvázi elutasítják a pulzusalapú edzést és nekik is vannak sikeres sportolóik bőven.
Sikeres alatt azt értem, akik szépen fejlődnek magukhoz képest.
2023. júl. 17. 10:45
1/2 anonim válasza:
Nem vagyok a szigorú pulzus alapú edzés híve, de kezdőknél, de néha haladóknál is nagyon sokszor félremegy az intenzitás, túl sokat futnak magas pulzustartományban úgy, hogy akár nem is tudnak róla. Felmérés szintjén, főleg az elején egy ideig hasznos ha kb. képben vagy hol vannak a pulzuszónáid. Én mérem, de Z2 futásnál nem is nézem, bőven érzem is ha kb. a megfelelő iramban futok.
2/2 A kérdező kommentje:
Egyébként annyival én magam is egyetértek, hogy a könnyű intenzitás kb. belövéséhez jó lehet.
2023. júl. 23. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!