Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mások is 7:30-as tempóban...

Mások is 7:30-as tempóban kocogják a könnyűt edzésen, ha meleg van, akkor is, ha már 1-2 éve futnak? Egyébként mennyi gyorsulást lehet várni?

Figyelt kérdés
2023. júl. 5. 23:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 6:45-7es tempóban szoktam kocogni, amikor lightos, kényelmes napot tartok, vagy tudom hogy a hosszabb táv a cél. L/29
2023. júl. 5. 23:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem a könnyű edzés 6:00ot jelent, de én azért régebb óta futok.

Amit szerintem érdemes lenne nézned, az a pulzusod, nem pedig s tempód.

Én tegnap tapasztaltam meg először ezt a 30+ fokban való futást (pedig estefelé mentem) és ehhez azért kell idő, amíg hozzászokik a szervezetünk. A könnyű futások célja az lenne, hogy minél alacsonyabb pulzussal fusd. Én is csak nemrég kaptam észbe, hogy így lenne érdemes edzeni, ezért belőttem, hogy 150nél ne nagyon legyen több a lassú futásoknál. Most ehhez képest tegnap 170 körül volt ugyanazzal a tempóval. Ezzel is csak azt akarom mondani, hogy kell idő, amíg jobban hozzá nem szokunk, valamint egyénileg nagyon eltérő, hogy kinek milyen lassú a könnyű edzése.

Ne befolyásoljon más! Az edzettebbeknek alacsonyabb pulzusuk lesz gyorsabb futásoknál is. De ha neked lassabban kell futni, akkor ez van. Majd szépen te is fejlődsz. Ne befolyásoljon más:)

2023. júl. 6. 06:57
 3/14 A kérdező kommentje:

Ja, pulzust néztem, nyilván amiatt voltam ilyen lassú. :)

Bár érzésre is max a 6:50-7 a könnyű.

2023. júl. 6. 07:34
 4/14 A kérdező kommentje:

Amúgy egyfelől hozzáSZOKni?? Nekem tavaly se sikerült. 😆

Másfelől én 160 feletti pulzusnál már a kipurcanás felé tartok, a szívem se bírja, szóval a 170 nem semmi.

2023. júl. 6. 07:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Idővel fejlődni fogsz, és egyre gyorsabb megy majd ugyanazzal a pulzussal. De persze ilyen időben a meleg miatt eleve magasabb a pulzusod, ez természetes. Nekem is fáradtság/meleg/terep/étkezés stb függő, van hogy az 5 perces is laza, van, hogy inkább 6.30-asban megyek.
2023. júl. 9. 20:18
 6/14 A kérdező kommentje:

Mennyi idővel fogok fejlődni? 😂

1,5 éve futok és még régebben sportolok rendszeresen.

2023. júl. 9. 21:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Az még nem olyan sok idő, nekem is simán megvolt vagy 4-6 év amíg a 6 perces laza tempó helyett már az 5 perces is lazának érződött. 7 perc körüliről egy percet gyorsulni hamarabb menni fog.
2023. júl. 10. 06:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Az is számít, hogy edzésterv alapján futsz-e. Nem feltétlen edzőtere gondolok, én is magamnak szoktam összeírni, hogy mit hogy kéne.

Ha gyorsabban szeretnél futni, iktass be gyorsító edzéseket (pl intervallokat, fartlek edzést, stb). Mondjuk főleg nyáron elég húzósak ezek az edzések, de tényleg sokat segítenek!

2023. júl. 12. 05:20
 9/14 A kérdező kommentje:
Jó, csak sérült vagyok, plusz az alapállóképességem is hiányzik, plusz übermagas a pulzusom nyáron "könnyű" futással is.
2023. júl. 12. 08:10
 10/14 anonim ***** válasza:

A sérüléssel nagyon vigyázz. Inkább pihenj amennyit kell, aztán fokozatosan kezd újra. A nyújtás nagyon fontos, futás előtt dinamikusan, utána statikusan ajánlott.

Az állóképességed is szépen fog fejlődni meg tényleg a pulzusod is egyre jobb lesz, csak ne add fel és adj időt magadnak:)

2023. júl. 12. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!