Mások is 7:30-as tempóban kocogják a könnyűt edzésen, ha meleg van, akkor is, ha már 1-2 éve futnak? Egyébként mennyi gyorsulást lehet várni?
Nekem a könnyű edzés 6:00ot jelent, de én azért régebb óta futok.
Amit szerintem érdemes lenne nézned, az a pulzusod, nem pedig s tempód.
Én tegnap tapasztaltam meg először ezt a 30+ fokban való futást (pedig estefelé mentem) és ehhez azért kell idő, amíg hozzászokik a szervezetünk. A könnyű futások célja az lenne, hogy minél alacsonyabb pulzussal fusd. Én is csak nemrég kaptam észbe, hogy így lenne érdemes edzeni, ezért belőttem, hogy 150nél ne nagyon legyen több a lassú futásoknál. Most ehhez képest tegnap 170 körül volt ugyanazzal a tempóval. Ezzel is csak azt akarom mondani, hogy kell idő, amíg jobban hozzá nem szokunk, valamint egyénileg nagyon eltérő, hogy kinek milyen lassú a könnyű edzése.
Ne befolyásoljon más! Az edzettebbeknek alacsonyabb pulzusuk lesz gyorsabb futásoknál is. De ha neked lassabban kell futni, akkor ez van. Majd szépen te is fejlődsz. Ne befolyásoljon más:)
Ja, pulzust néztem, nyilván amiatt voltam ilyen lassú. :)
Bár érzésre is max a 6:50-7 a könnyű.
Amúgy egyfelől hozzáSZOKni?? Nekem tavaly se sikerült. 😆
Másfelől én 160 feletti pulzusnál már a kipurcanás felé tartok, a szívem se bírja, szóval a 170 nem semmi.
Mennyi idővel fogok fejlődni? 😂
1,5 éve futok és még régebben sportolok rendszeresen.
Az is számít, hogy edzésterv alapján futsz-e. Nem feltétlen edzőtere gondolok, én is magamnak szoktam összeírni, hogy mit hogy kéne.
Ha gyorsabban szeretnél futni, iktass be gyorsító edzéseket (pl intervallokat, fartlek edzést, stb). Mondjuk főleg nyáron elég húzósak ezek az edzések, de tényleg sokat segítenek!
A sérüléssel nagyon vigyázz. Inkább pihenj amennyit kell, aztán fokozatosan kezd újra. A nyújtás nagyon fontos, futás előtt dinamikusan, utána statikusan ajánlott.
Az állóképességed is szépen fog fejlődni meg tényleg a pulzusod is egyre jobb lesz, csak ne add fel és adj időt magadnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!