A konditeremben szerzett izom tényleg csak "műizom" lenne?
Évek óta lejárok edzeni, van egy esztétikusan izmos fizikumom (ami egy nautrál embernél jónak számít már).
Egyik rokonom elhívott magához, hogy segítsek neki kerítést építeni.
Talicskázás, ásás, cement cipelés, és ilyenek.Ők ketten, edzetlenül, 1/5nyi izomtömeggel sokkal jobban bírták az egészet. Én szanaszét durrantam, savasodtam, a derekem beállt kb.
Na mostmar tudom,mivel kuldom el a kigyurt szepfiukat: Megnondom,h megyunk kertetasni. 🤣🤣🤣
A kertasas es nehez zsak cipelese fontosabb,mint a kondizas.
Ilyenkor mindig az okozza a félreértést, hogy a tipikus konditermi súlyzós edzés ugyan jelentősen növeli a maximális erőt, de az általad felsorolt munkákhoz leginkább nem ez kell, hanem állóképesség.
Félreértés ne essék, én nagyon szeretem a súlyzós edzést is (tehát nem azért írtam be ezt, mert kötekedni szeretnék a "gyúrósokkal"), de tisztában kell lenni azzal, hogy a súlyzós edzés mire jó, és mire nem.
Attól, hogy valaki meg tud csinálni nagy súllyal néhány sorozatot valamelyik alapgyakorlatból, az még nem garantálja, hogy az illető képes lesz a tűző napon egész nap melózni (a maximális ereje biztosan elég lesz hozzá, de az állóképessége/technikája nem feltétlenül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!