Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A konditeremben szerzett izom...

A konditeremben szerzett izom tényleg csak "műizom" lenne?

Figyelt kérdés

Évek óta lejárok edzeni, van egy esztétikusan izmos fizikumom (ami egy nautrál embernél jónak számít már).

Egyik rokonom elhívott magához, hogy segítsek neki kerítést építeni.

Talicskázás, ásás, cement cipelés, és ilyenek.Ők ketten, edzetlenül, 1/5nyi izomtömeggel sokkal jobban bírták az egészet. Én szanaszét durrantam, savasodtam, a derekem beállt kb.

2023. jún. 29. 06:53
A kérdező szavazást indított:
igen, a való életben semmi haszna az ott szerzett izomtömegnek
nem, csak más mozgásformához vagy szokva
ők valószínűleg sokkal többször talicskáztak már, mint te
egyéb
20 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Igazi izom, de ha oldalemeléseket csinálsz csak és karhajlítást az nyilván nem fog segíteni ha hajolgatni kell. Ha rendesen szabad súllyal a teljes testedet edzed évekig progresszívan (tehát van guggolás, felhúzás is) akkor az fog segíteni az ilyenekben.
2023. jún. 29. 07:34
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Egy talicskázásban és ásásban jártas, tapasztalt ember nyilván sokkal jobban fogja bírni a talicskázást és az ásást, mint azt az ember, aki amúgy nincs hozzászokva a talicskázásához és az ásáshoz, de egyébként jár konditerembe. Ha ezeket a talicskázáshoz és ásáshoz szokott embereket lehívod a kommterembe, akkor ők meg a fej fölé nyomásban, a karhajlításban, a tárogatásban, az evezésben, a guggolásban nem fognak tudni olyan munkasúlyokkal dolgozni, mint te. Ilyen az élet, mindenki abban tud jobb lenni másoknál, amit rendszeresen csinál és gyakorol. Plusz azt tudd, hogy az építőipari fizikai munkákhoz általában pont nem az erő és az izom kell, hanem az állóképesség.
2023. jún. 29. 08:21
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
2023. jún. 29. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Na mostmar tudom,mivel kuldom el a kigyurt szepfiukat: Megnondom,h megyunk kertetasni. 🤣🤣🤣

A kertasas es nehez zsak cipelese fontosabb,mint a kondizas.

2023. jún. 29. 09:29
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
#4 az a helyzet hogy ha egy billentyűzet a legnehezebb tárgy amit fel tudsz emelni akkor a sima mezei kondis is jobban fogja bírni az ásást, mint te.
2023. jún. 29. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
De k@rva jól megfogalmazta a kettes! "Mindenki abban tud jobb lenni másoknál, amit rendszeresen csinál és gyakorol". Nyilván nem mű izom, de nem garancia, hogy az élet minden egyes területén tudod kamatoztatni.
2023. jún. 29. 10:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor mindig az okozza a félreértést, hogy a tipikus konditermi súlyzós edzés ugyan jelentősen növeli a maximális erőt, de az általad felsorolt munkákhoz leginkább nem ez kell, hanem állóképesség.

Félreértés ne essék, én nagyon szeretem a súlyzós edzést is (tehát nem azért írtam be ezt, mert kötekedni szeretnék a "gyúrósokkal"), de tisztában kell lenni azzal, hogy a súlyzós edzés mire jó, és mire nem.

Attól, hogy valaki meg tud csinálni nagy súllyal néhány sorozatot valamelyik alapgyakorlatból, az még nem garantálja, hogy az illető képes lesz a tűző napon egész nap melózni (a maximális ereje biztosan elég lesz hozzá, de az állóképessége/technikája nem feltétlenül).

2023. jún. 29. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Mennyit kardiózol,kérdező?
2023. szept. 23. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!