Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ennyire rövid tavra szerintete...

Trashboy kérdése:

Ennyire rövid tavra szerintetek felesleges a légpuska?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már egy jó ideje nézegetem a légpuskákat sima otthoni célbalövészetre csak nem tudom hogy ekkora távolságra nem felesleges-e a légpuska. 15-20 méter lenne az a távolság ahonnan biztonságosan tudnék lőni csak több puskánál is olvasom vélemyényekbe hogy 30 méterig nagyon postos vagy hogy valaki 60 méterről szokta a sörösdobozokat lőni ezért bizonytalanodtam el hogy nem lenne-e jobb csak egy légpisztoly. Szerintetek?

2023. jún. 20. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Légpuska, és légpuska között is vannak különbségek.

Fölösleges olyat venned, amelyik 50 méterre pontos, ha neked csak 15-20 méter a "lőtér"

Célba lőni lehet rövidebb távokra is, lásd a céllövöldéket, ahol talán 5-6 méterre vannak a célok, de még hivatalos versenyszám is a 10 méteres lövészet

2023. jún. 20. 13:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad van. Szerinted milyen légpuskát érdemes venni maximum 150 ezer forintig? Gázrugós puskákat nézegetem mert azért mégis csak halkabb mint a sima rugós meg erősebb is de tanácstalan vagyok. Azon is sokat gondolkosom hogy hányas kalibert vegyek? 4.5mm vagy 5.5mm? Tudok hogy van 6.35 is meg még 7.32 de ezeknél elég kicsi a választék mind fegyverekből mind lövedékekből is. Gondoltam elsőre hogy veszek egy 5.5mm-es puskát mert az legalább középúton van csak ennél meg megint azt nem tudom hogy ha most nagyon hivatalosan akarnám használni 7.5j-ig akkor a 5.5 kaliber nem nehéz oda?(tudom hogy vannak különböző súlyú skulók)
2023. aug. 7. 08:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Első körben ezeket néztem:

- Hatsan mod 95 vortex. [link]

-Hatsan mod 130 vortex [link]

-Hatsan mod 125 sniper vortex. [link]

- Hatsan mod 65 vortex. [link]

-Crosman shockwave. [link]

-Gamo whisper igt. [link]

-norica black ops sniper [link]

Ezek közül amiken gondolkodom azok a norica black ops,crosman shickwave és a hatsan mod 130 vortex. Nem tudom, hogy a hatsan puskák mennyire megbízhatóak mert nehány oldalon azt olvastam hogy pont a gari után 2-3 év után tönkremegnnek a gázrugók de nem tudom hogy mennyire igazak.

Mást is szívesen meghallgatok.

2023. aug. 7. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!