Mi történhetett Suhajda Szilardal ? Hogy tud nem működni egy műholdas ütés és vízálló jeladó? Meddig maradhat életben valaki oxigenpalack nélkül egyedül a Himalájan?
Igen de gondolom ide tapasztalat is kell .nem nagyon hallani 18 20 éves hegymaszokrol a Himalájan
Ido kell összerakni a pénzt és a képzetseget.
Szerintem itt a tapasztalat többet számít mint az a pár év.
Amúgy személy szerint a kitartást becsülöm Szilardban .
A végletekig való kitartás szerintem becsülendő ezért tartom nagyra öt rá fel lehet nézni.
Én inkább eveznek. volt az a magyar aki atevezte az Atlanti óceánt egy speciális kajakban .
És utána sub al is megprobalta de az nem sikerült.
Vagy vannak ezzek a speciális barlangaszok az is hasonló mint a hegymászás ott is táborokat állítanak a barlangok belsejében van olyan barlangrendszer hogy 1 hét mire elered az utolsó tábort.
Aztán nem is az Everest a legveszélyesebb hegy, hanem az Annapurna. "Csak" 8091 méter magas, de mégis itt halnak/haltak meg a legtöbben. Nehezen mászható. Még serpákkal + pótlólagos oxigénnel is k*rv* veszélyes megmászni.
Az, hogy mennyire veszélyes egy hegycsúcs megmászása, nem feltétlenül a magasság a döntő.
Evereszt palackkal és serpakkal bármelyik gazdag embernek teljesíthető aki edzet .
Szilárd mellet elhaladt serpak is egy 60 éves kínai nőt vittek le azért nem tudtak neki segíteni mikor láttak.
38# ha nálunk lenne a Himalája most tuti ez lenne .😀
De szerintem meg nem igy kéne gondolkodni hogy mindent leszabajozunk utalom az ilyen felfogást pont az élet értelmét veszti el hogy minden pontrol pontra le van szabályozva.
Igenis lehessen mindent csinálni vagy használni addig amíg másnak nem artunk.
Legyen full szabad az életünk mi döntsük el milyen kockázatot vállalunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!