Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 16 eves lanykent milyen...

16 eves lanykent milyen sportot lehet elkezdeni?

Figyelt kérdés

Egesz eletembe ducibb voltam, es ez mar 3 eve zavar. Engem is elvitt a koplalas de ebbol csak falas rohamok lettek es megromlott a kapcsolqtom az etellel. Jo lenne valami sport amit elvezek de sose sportoltam. Szivessen usztam volna de anyukam sose vitt el ugyan ez volt a lovaglassal. A tulsulyom pedig azt hiszem mind a kettot kizarja. A lo megszakad alattam. Furdoruhat meg nem merekfekvenni

160cm/60kg

2023. máj. 23. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Küzdősportok.
2023. máj. 23. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen sportot ajanlanék. Amúgy nem gondollak annyira ducinak, inkább teltnek. A ló pedig simán elbír 60 kg-ot a hátán, ettől ne félj! :)

Esetleg konditermi edzés?

2023. máj. 23. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Lóphaszt vagy te dagadt. Fel a fürdőruhát és nyomás a vízbe. A te korodban én is ekkora voltam és sorra nyertem az országos bajnokságokat az egyik küzdősportban.
2023. máj. 23. 20:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha akarsz most is elmehetsz úszni. Vannak nagyon jó edzők, akik akár felnőttekek is profi módon megtanítanak bármilyen nemben úszni. Járhatsz akár napi szinten is úszóedzésre aztán csoportba is, úgy hiszem akár még amatőr versenyekre is ha szeretnél. Budapesten akár konkrétabbat is tudok mondani, de bizonyára vidéki nagyobb városokban is akad ilyesmi.
2023. máj. 23. 21:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, meg atgondolom ^^
2023. máj. 23. 21:39
 6/7 anonim ***** válasza:

60 kg??? Ez kb az ideális testsúlyod. Max az izom-zsír arányon kell módosítanod. Nézz már egy BMI-t, hogy mibe tartozol. Ez normális!!

Persze a mozgás ettől függetlenül fontos, tehát menj mindenképp. A lovaglás (pehelysúlyú vagy 60 kilóval), az úszás pedig kiváló kiegészítő bármilyen sporthoz, segít erősíteni, és kíméletes mozgásforma.

Ahhoz viszont sajnos hozzá kell szoknod, hogy ha eddig nem vittek el, akkor ez után se fognak elvinni a szüleid sehova. Neked kell menned, neked kell elintézned... NEKED KELL TENNED MAGADÉRT. Te felelősséged már. És ez így lesz a jövőben minden téren. Senki sem fog tenni érted semmit. Csak magadra számíthatsz. A világ kegyetlen, ez van... ezért is kell jól kinézni, mert az már félsiker.

Ez a kifogás pedig nem lesz jó, hogy nem mersz fürdőruhát felvenni... akkor menj meztelenül, vagy mit bánom én, csak ha tenni akarsz magadért, akkor ne keress kifogásokat!! Tessék találni egy oktatási lehetőséget, akár sulin keresztül, aztán lehet menni. Heti 2x legalább. Ha így kezdjük, akkor mindenhez lehetne írni egy kifogást, hogy miért nem csinálhatod. És tudod, minket rohadtul nem érdekel, ha más dagadt. Ez a te problémád. Amúgy pedig tele van öreg dagadt emberekkel az uszoda, szóval 16 évesen még dagadtan is a legjobban kinéző emberek között lennél ott, de gyerekem, te normál testalkatú vagy, nincs mit szégyellned.

Mellette igazán az edzőtermezés lenne jó. Kezdetben mindenképp személyi edzővel, aki segít megtanítani a helyes mozgásformát.

És az egész semmit nem.ér a megfelelő étrenddel. Alapvetően szélkésító étrend néven találod azt, ami leginkább segíti a zsírtömeg csökkenését úgy, hogy az izomtömeg csökkenését minimalizálja.

Az éhség ellen kerülni kell a cukrokat, azaz minden feltolgozott szénhidrát tabu lesz.

Végül pedig a lényeg, hogy a fogyás a kalóriadeficittől van, azaz ha több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel. azért kell edzeni fogyáskor, mert csak akkor lesz lehetőséged egészségesen enni, ha előtte elég kalóriát égettél már el.

Kb 4-500 kcal deficittel számolhatsz/nap, így kell kialakítani. Az időlont mindegy, de nyilván közvetlenül edzés előtt ne, egy órával előtte inkább. Napi 4-5 részre elosztás lehet ideális, de tényleg mindegy.

Ha ezekre nincs pénzed, akkor pedig vár a diákmunka. Szóval nem kell kifogásokat keresned.

2023. máj. 24. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocs, a kalóriás rész nem ide

Neked nem kell deficit. Nyugodtan ehetsz annyit, amennyit elégetsz.

2023. máj. 24. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!