Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondogatják azt, hogyha...

Miért mondogatják azt, hogyha nincs kedved edzeni akkor is edzél, amikor kedv nélkül sokkal rosszabb edzeni, mint kedvel? Egy két edzés kihagyása akkora nagy probléma?

Figyelt kérdés
Akkor edzek, hogyha van egy kis kedvem hozzá, ha abszolút nincs kedvem hozzá kihagyom. Nem a világvége, hogyha kihagyok a héten egy napot. Miért erőltessem magamra a rosszat? Sose volt jobb amikor kedv nélkül edzettem.
2023. máj. 5. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha szökőévente egyszer kihagysz egy edzést, annak nyilván semmilyen negatív következménye nem lesz a fejlődésedre nézve. Azt én mondjuk nehezebben fogadom el kihagyási indoknak, hogy "nincs kedved", ugyanis ha az edzéssel el akarsz valamit érni fejlődés, eredmény, adott esetben egészség tekintetében, akkor pont nem kedv kérdése a sport, de ha neked hobbistaként most olyan napod van néha-néha, hogy nincs kedved edzeni, akkor abból sok probléma nem fog következni. Ha például az ember beteg, szarul van, kicsit fáj valami, történt valami, nincs elég ideje aznap (stb.), akkor még egy kihagyott edzésnap jótékony is lehet regenerációs szempontból.

A gond akkor van, ha ez a "nincs kedvem edzikélni" mentalitás rendszeresen előfordul. Egy-egy kihagyott edzésnap semmi rosszat nem fog szülni, de a rendszeresen kihagyott edzésnap azt fogja eredményezni, hogy soha nem fogsz tudni fejlődés terén eljutni A-ból B-be.

2023. máj. 5. 12:57
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Ha valaki rendszeresen kihagy edzéseket is jobb, mint a semmi csak lassabb lesz a változás.
2023. máj. 5. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
A semminél minden jobb, csak kérdés, hogy van-e értelme. Lehet azért is járogatni, ha edzegessünk, ellegyünk, legyen valami hobbink, tudjunk valamit mesélni a kollégáknak, de ha van valamilyen érdemi célunk a sporttal fejlődés terén, akkor azért célszerű nem rendszeresen kihagyni az edzésnapokat. Mindenki más miatt sportol, de ha már valamire időt, energiát, pénzt, odafigyelést fordítasz, akkor jó lenne, ha ténylegesen meg is térülne.
2023. máj. 5. 13:16
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Kissé parttalan ez a vita.

Én személy szerint akkor érzem a legjobban magamat amikor 0 kedvem van, de lenyomom az edzésemet olyan jól, ahogy csak bírom, progressziót megvalósítva. Akkor nem egy nagy eresztés lemenni a terembe és leedzeni, amikor alig várod hogy emelhesd a vasakat.

Amúgy 1 kihagyott nap nyilván nem számít. Az a gond, hogy akik nincs kedvem indokkal kihagynak egy napot, azok 2 hét múlva megint kihagynak..

Ha egyre többször nincs kedved lemenni akkor el kell gondolkodni, hogy ez a te sportod e egyáltalán.

2023. máj. 5. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
28%
Nekem sem volt kedvem, azóta sincs😃 És akkor mi van? Semmi. Több időm jut mással foglalkozni, ami a hobbim
2023. máj. 5. 15:01
 6/7 anonim ***** válasza:

mér az edzés mid?meg minek jársz le egyaltalán akkor?xd

ne jarj le soha tobbet ugy meg tobb idod lesz barmi masra amit szeretsz

2023. máj. 6. 14:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha az edzéssel célod van, akkor probléma. Ha nincs célod vele csak időtöltés, hobbi, akkor meg akkor csináld amikor kedved van.

Nekem sincs kedvem Tóth Gabit hallgatni. így aztán nem hallgatom. És akkor mi van?

2023. okt. 20. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!