Súlyos edzéstől megállhat a növésben egy 12 éves?
Figyelt kérdés
van egy 12 éves fiam, és szeretne eljárni edzeni, súlyokkal persze, és hallottam olyanokat hogy ettől megállhat a növésben, szerintetek lehet valami bajja? 170 cm kb, és kicsit túlsúlyos 80 kg (Én is járnék vele, nem kell okoskodni, nem fog 50 kilokkal edzeni)2023. márc. 3. 13:54
1/9 anonim válasza:
Nincs ilyen hatása egyetlen edzéstípusnak sem. Viszont ha még nem sportolt komolyan, néhány hetes saját súlyos bevezető edzéssel indítanék a helyében, hogy az ízületek, inak felkészülhessenek a komolyabb terhelésre.
2/9 A kérdező kommentje:
5 hete jár Thai Box-ra is, ott rendszeren nyújtanak, stb, köszönöm a választ akkor megmondom hogy előtte egy kis saját súlyos edzést csináljon, aztán utána áttérhetünk súlyos edzésre, mégegyszer köszi, ezzel most azért megnyugtattál mert látom rajta hogy elszánt és sajnáltam volna ha nem engedhetem meg neki a saját érdekében.
2023. márc. 3. 14:06
3/9 NTBS válasza:
Fokozatosan csináljatok gyakorlatokat.
4/9 anonim válasza:
Súlyzós edzés növekedésben lévőknek nem ajánlott, tönkrevágja vele az izületeit.
5/9 A kérdező kommentje:
4.-ik, akkor is ha fokozatosan csinálja a gyakorlatokat?
2023. márc. 3. 18:46
6/9 anonim válasza:
Nálunk az edző kerek perec megmondta, amíg növésben van a gyerek ne engedjük meg neki a súlyzós edzést, mert tönkreteszi magát vele.
9/9 A kérdező kommentje:
7-ik 12 eves
2023. márc. 3. 22:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!