Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha nem tudok 7 p/km-en belül...

Ha nem tudok 7 p/km-en belül menni, akkor nincs tehetségem a futáshoz?

Figyelt kérdés
Versenyen belül kerülök nyilván, de nem olyan sokkal általában.
2023. febr. 21. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ, mi a célod, amihez tehetség kell. Ha csak magadat akarod legyőzni, akkor annyi van, amennyi kell. Ha olimpiai bajnok akarsz lenni, akkor nincs.
2023. febr. 21. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát valami itt baromira nem stimmel.

7 perc /km?

Magyarul 2 km-et majdnem negyed óra alatt futsz le?

2023. febr. 21. 11:50
 3/9 A kérdező kommentje:

2

Sőt, az edzéseimen szerintem pont negyed óra alatt.

2023. febr. 21. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Milyen magas és hány centi vagy?

Ez a szint kb a gyaloglás kategoria

2023. febr. 21. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Nő vagy féri? Ez is számít.

7km/hra gondolsz szerintem, 4es. Azt tényleg egy picit gyorsabb séta.

6:30/km szokott lenni a városi futóversenyeken a legalsó kategória, ott van a legtöbb hobbifutó. Általában 9:00/km a záróbusz sebessége. Szóval ha nem a helyezés számít, hanem hogy lefusd, akkor a 7:00/km teljesen normális tempó.

2023. febr. 21. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4:

Nem igaz. Az átlagos gyaloglás 4 km/h, ami 15 perc/km. Nyilván aki edzett, meg mondjuk teljesítménytúrázik, az gyorsabban gyalogol, de még a 6 km/h is 10 perc/km.

Másrészt ha nem versenytempóról beszélünk, akkor a futó edzések jelentős részét lassan célszerű csinálni, a 7 perc/km az kb. egy 5 perc/km félmaraton versenytempó párja edzésen. Ami egy női hobbifutó átlag. De kérdező lehet hogy épp azért nem fut jelentősen gyorsabban versenyen, mert vagy az alapok hiányoznak, vagy a gyorsító edzések.

2023. febr. 21. 13:11
 7/9 A kérdező kommentje:
7 p/km-hez 5 p/km-es félmaraton verseny? Az azért komoly!
2023. febr. 21. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7:

Alapozó futásokat 2-es pulzuszónában célszerű csinálni, max. pulzus 60-75%-a, de ez egyén függő is hol vannak a zónák. Versenyen meg 4-5-ös pulzuszóna, max. pulzus 85-100%-án. Ez nekem például férfiként 5:30-6:00 alapozó iramot jelent, félmaraton verseny meg 4-4:05 körül megy. Aki 7:00/km alapozó iramot fut 2-es pulzuszónában, annál reális lehet az 5 perc/km közeli félmaraton versenyen. Persze ez egyén függő meg edzés függő is, ehhez azért az kell, hogy a könnyű alapozó futás tényleg könnyű legyen, tényleg 2-es pulzuszóna legyen, és versenyre készülve legyenek gyorsabb, elsősorban interval, résztáv edzések, meg repülök (rövid sprintek), de némi tempó futás is jó ha van.

2023. febr. 21. 17:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Jaaa, ez így más.

Nekem 145-ös pulzus környékén van a kényelmes, beszélgetős kocogás, ami 7 p/km feletti, még a 7:10-et is ritkán éri el. A 160 feletti meg már versenytempó, megerőltető számomra, 170-nél már rosszul vagyok, a szívem se bírja, 175 meg kb a max.

Valószínűleg ki kellene méretni és van egy erős megérzésem, hogy kiderülne, hogy 130-135-ös pulzus a Z2-m és azon repülőfázis nélküli kocogómozgás és séta váltogatná egymást. Hidegben. Mert melegben simán erős séta nekem ez a pulzus.

Csak ennyire nem akarom tudományosan csinálni, hogy az a futás maradék örömét is elvegye. Ennyi idősen már úgyse megyek az olimpiára. :D

Bár triatlonon gondolkozom, de csakis edzővel, és ott az edző kikényszerítheti ezt. Ebben az esetben nem a futás lesz a kedvencem. :D

Tesztfutás alapján is tippeltek nekem laktátküszöböt, de az baromság. Kezdjük ott, hogy az aszerinti Z2 tetején már beszélgetni is alig tudnék. Már nem megy a "megszentszégteleníthetetlenségeskedéseitekért" kimondása párszor, köztük egyetlen levegővel. :D

2023. febr. 21. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!