Pedagógusok, ti hogyan iktatjátok be az életetekbe a rendszeres mozgást?
Néha azt érzem, hogy munka után nincs ehhez erőm és ha el is kezdem, nem tudom úgy élvezni. Emiatt mindig elkezdem, egy-két hétig csinálom, majd abbahagyom. Ti hogyan kezdtétek el? Vannak tippjeitek vagy számotokra motiváló gondolatok, amiktől a
kedvetek is megmarad ahhoz, hogy következetesen tudjátok a munka mellett csinálni?
Ehhez hozzátartozik, hogy bár szeretem a munkámat, kicsit azt érzem, hogy a pedagógus élet mellett a legnehezebb talán magunkra áldozni egy kis minőségi időt. Csodálom az embereket, akik sok gyermek mellett édesanyaként elmennek futni és edzeni. Mi a titkuk? Én sokszor érzem, hogy minden energiám bent maradt a munkahelyemen és magamra alig jut. Mit csinálok rosszul? Szeretem a munkám és nem áll szándékomban itt hagyni a gyerekeket, de valamit változtatnom kell, hogy ebben én is meg tudjak maradni az évek során egészségesen. Köszönöm, ha adtok tippeket vagy megosztjátok tapasztalataitokat!
Én vásároltam egy elliptikus trénert és megnézek egy South Park vagy egyéb 20-25 perces epizódot közben.
Amúgy én meg azt nem értem, hogy ebben az országban senki nem dolgozik csak a pedagógusok?
Ne haragudj, ez picit rossz hozzáállás!
Nekem munka és durva proginfó esti félévek mellett volt energiám edzeni (home office, távoktatás időszak volt).
Most, ebben a pillanatban nagyon ráérek, de heti 6-7 óra sport megvan az elmúlt hetekben. Nemsokára szakdolgozatba kezdek, meló mellett és továbbra is szeretnék sportolni, sőt, lehetőleg ugyanennyit.
Valahogy motiválnod kell magad.
Amúgy a gyerekek agyban fárasztanak le, a sport fizikailag.
Picit ugyanakkor én is azt érzem, hogy állandóan a pedagógus barátaim panaszkodnak hulla fáradtságra, pedig van betanított fizikai munkás, van szoftverfejlesztő, product owner irodai monotonabb munkás stb. Mindegyik felsoroltnak vannak nehéz részei...
Nem véletlenül panaszkodnak a pedagógusok kimerültségre... több pályaelhagyó exkollégám mondja a versenyszférából, hogy nem tudnának annyit fizetni, hogy visszajöjjenek tanítani.
Nem is annyira a pénz miatt, hanem, mert leszívja az embert teljesen.
Én elhiszem és látom is, hogy a pedagógusok sokat dolgoznak, de akkor is igaz, hogy arra van időd, amire szakítasz.
Nemm vagyok ped, otthagytam rég, de van két állásom, két gyerekem, és a heti 3 edzés az énidőm (meg a tanulás), imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!