Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pedagógusok, ti hogyan iktatjá...

Pedagógusok, ti hogyan iktatjátok be az életetekbe a rendszeres mozgást?

Figyelt kérdés

Néha azt érzem, hogy munka után nincs ehhez erőm és ha el is kezdem, nem tudom úgy élvezni. Emiatt mindig elkezdem, egy-két hétig csinálom, majd abbahagyom. Ti hogyan kezdtétek el? Vannak tippjeitek vagy számotokra motiváló gondolatok, amiktől a

kedvetek is megmarad ahhoz, hogy következetesen tudjátok a munka mellett csinálni?

Ehhez hozzátartozik, hogy bár szeretem a munkámat, kicsit azt érzem, hogy a pedagógus élet mellett a legnehezebb talán magunkra áldozni egy kis minőségi időt. Csodálom az embereket, akik sok gyermek mellett édesanyaként elmennek futni és edzeni. Mi a titkuk? Én sokszor érzem, hogy minden energiám bent maradt a munkahelyemen és magamra alig jut. Mit csinálok rosszul? Szeretem a munkám és nem áll szándékomban itt hagyni a gyerekeket, de valamit változtatnom kell, hogy ebben én is meg tudjak maradni az évek során egészségesen. Köszönöm, ha adtok tippeket vagy megosztjátok tapasztalataitokat!

2023. febr. 7. 19:59
 1/9 Flagstaff ***** válasza:
37%
Szia, én nem vagyok pedagógus, de nem feltétlenül kell futni vagy edzőterembe járni. Már azzal is rengeteget teszel az egészségedért, ha hazafelé egy-két buszmegállót gyalog mész, vagy délutánonként, esténként elmész sétálni a pároddal, barátaiddal, vagy akár egyedül, zenét vagy podcastot, hangoskönyvet hallgatva. Ettől alighanem energikusabb is leszel, és később talán megjön a motivációd az intenzívebb mozgásokhoz is.
2023. febr. 7. 20:21
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Én vásároltam egy elliptikus trénert és megnézek egy South Park vagy egyéb 20-25 perces epizódot közben.

Amúgy én meg azt nem értem, hogy ebben az országban senki nem dolgozik csak a pedagógusok?

2023. febr. 7. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, ez picit rossz hozzáállás!

Nekem munka és durva proginfó esti félévek mellett volt energiám edzeni (home office, távoktatás időszak volt).

Most, ebben a pillanatban nagyon ráérek, de heti 6-7 óra sport megvan az elmúlt hetekben. Nemsokára szakdolgozatba kezdek, meló mellett és továbbra is szeretnék sportolni, sőt, lehetőleg ugyanennyit.

Valahogy motiválnod kell magad.

Amúgy a gyerekek agyban fárasztanak le, a sport fizikailag.

Picit ugyanakkor én is azt érzem, hogy állandóan a pedagógus barátaim panaszkodnak hulla fáradtságra, pedig van betanított fizikai munkás, van szoftverfejlesztő, product owner irodai monotonabb munkás stb. Mindegyik felsoroltnak vannak nehéz részei...

2023. febr. 7. 20:56
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Nem véletlenül panaszkodnak a pedagógusok kimerültségre... több pályaelhagyó exkollégám mondja a versenyszférából, hogy nem tudnának annyit fizetni, hogy visszajöjjenek tanítani.

Nem is annyira a pénz miatt, hanem, mert leszívja az embert teljesen.

2023. febr. 7. 21:57
 5/9 Darius- ***** válasza:
100%
Ugy, hogy tornat tanitok. Emellett jarok Cselgancs (judo) edzésekre, fizikai munkat is csinalok. Olyan gyakorlatot csinalj, amelyet szeretsz is, abbol kiindulhatsz, melyik sport all hozzad legkozelebb.
2023. febr. 7. 22:19
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

Én elhiszem és látom is, hogy a pedagógusok sokat dolgoznak, de akkor is igaz, hogy arra van időd, amire szakítasz.

Nemm vagyok ped, otthagytam rég, de van két állásom, két gyerekem, és a heti 3 edzés az énidőm (meg a tanulás), imádom.

2023. febr. 7. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Korai fejlesztőben nincs igényem rá. Egész nap 10-20 kilós gyerekeket pakolgatok, emelgetek:D
2023. febr. 8. 00:12
 8/9 NTBS ***** válasza:
100%
Van kutyám. Ő igényli a vele való foglalkozást.
2023. febr. 8. 16:22
 9/9 anonim válasza:
55%
Gyerekeket pofozok vagy a kollégáimmal verekedek matek tanárként borsodi kisegítő iskolába mellék állásban boxolo vagyok bárkivel 1 az 1 be kiálok
2023. febr. 9. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!