Sakkban ez a lépés miért hiba?
A gép szerint a vezérrel kellett volna leütnöm az ellenfél futárját, de én direkt a gyaloggal ütöttem le, hogy így erősítsem meg a centert.
Most ez azért volt rossz lépés, mert az A3-as gyalog egyedül maradt, vagy miért?
Adok egy tippet, a királyoddal szemben lévő gyalog az egy ingyen gyalog "nem védi semmi", erre figyelj.
Ha a fekete a lóval leüti a királyod előtti gyalogot, akkor te csak a királynővel tudod leütni a fekete lovát, vagy ha pedig nem ütöd le a lovat, akkor odaadtál ingyen egy gyalogot neki.
Ha viszont mégis leütöd a lovat a királynővel, akkor a fekete csak behúzza a bástyát oda ahol a képen a kék nyíl mutat. A királynődet nem tudod onnan elmozdítani, különben sakkban leszel, ha pedig leütöd a bástyát akkor volt egy királynőd, mert ő meg leüti a sajátjával a tiedet, illetve ezzel együtt sakkot is ad. Vagyis így hátrányba kerülsz mert ha ez történik, akkor 1 gyalogot + 1 királynőt (10 material) elcserélsz 1 lóra + 1 bástyára (8 material), úgy hogy közben sakkot is kapsz.
Az utolsót annyira vedd komolyan hogy akkuratosan kiralynozi a vezert, es feketezi a sotetet.
A sakkhoz komolyan értők ezeket az alternatív elnevezeseket nem hasznaljak. Szoval egy amatortol ne fogadj el tanacsot.
Illetve #5, sokat nézek angol contentet, ezért feketézek és királynőzök. Ott a "vezér" az "queen", míg a "sötét" az "black".
De hát mit is tudnál ezekről, hisz alapfokú angol tudásod sincs.
Te nyomorult, pontosan tudom hogy miert feketezel es kiralynozol. Mert amator vagy.
Meg soha egyetlen profit sem hallottam a sotetet feketezni, vagy kiralynozi a vezert. MAGYARUL.
Egyebkent ha mar angol, akkor nyilvan oka van hogy a népszerű Queen Gambit sorozat nem királynő csel nevet kapta, hanem Vezercsel neven fut.
Egyebkent en csak azt mondtam hogy az irasodbol latszik hogy amatőr sakkozó vagy. Es en a kerdezo helyeben nem fogadnek meg tanacsot amatortol, mert oka van hogy 1700as elon vagy es magadat is amatornek nevezed.
Akkor csak egy kérdés maradt, mi a problémád a 4-es komment gondoltmenetével? Szerinted akkor miért rossz az amit a 4-es kommentben írtam?
Nyílván te profi vagy és tudsz erre válaszolni, vagy csak a szád volt nagy?
Tavol all tolem a profi sakk, ugyanugy mint toled.
En csak azt mondtam hogy ha fejlodni szeretnek sakkban vagy barmiben akkor nem egy amatortol fogok tanacsot elfogadni. Te kb 3lepesig latsz elore, egy sakk edző meg mondjuk 10ig. Az amit te jonak gondolsz nagyon messze lehet a jotol.
Es pont ezert odzkodok kozza nem értő hobbijatekosoktol tanacsot elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!