A balett sportnak számít?
Nem nevezném sportnak, hiszen nem kell versengeni a többi táncossal, nem rendeznek belőle világversenyeket, legalábbis nem tudok róla. Ettől függetlenül komoly fizikai kihívást követel a művelőitől, ez nem kérdés.
Inkább művészet.
Definíció kérdése.
A balett elsősorban egy mozgástechnika. Hogy művészetnek használjuk-e vagy testedzésnek, az egy második kérdés. Nyilván az előbbinek alakult ki, de utóbbinak is nagyon kellemes, egészséges forma.
3-nak: Bizony rendeznek balettversenyeket, sőt egyre többet, már egészen fiatal korosztálynak is. Sok látható a yt-on.
Gyorsabban, magasabbra, erősebben. Az én szememben ezek a sportok.
A balett művészet.
Én sportnak tartom. Hivatalosan nem tudom, oké, hogy tánc de nekem valahogy a tornához közelebb állt mindig. Vagy a műkorcsolyához. Szerintem egyfajta átmenet a sport és a művészet között.
Balettversenyek és bajnokságok természetesen vannak 3-as. A versengésről meg annyit, hogy már gyerekkorban amikor felvételiznek, óriási a verseny, nemhogy később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!