Karatésok, akik parkettán edzenek Ti továbbra is mezítláb vagytok edzésen, akkor is, ha a terem nincs normálisan fűtve? Nem fáztok fel?
Amikor mi még parkettán edzettünk (kB 2 éve), akkor az a terem nem volt igazán fűtve. Akkor az volt, hogy a 14 év alattiak nem lehettek mezítláb. Fölötte el lehetett dönteni.
Jelenleg tatamin vagyunk, viszont most is aki szeretne (a hideg miatt), lehet zokniba
El nem tudnám képzelni, hogy ne mezítláb karatézzak, főleg teremben. Ha nincs rendes fűtés, akkor is van legalább 10-12 fok, ami még nem számít hidegnek, ha valaki hozzászokott a mezítláb járáshoz, és jó a vérkeringése (és edzésen amúgy is végig mozog az ember).
Persze, ha valaki szeretne, felőlem lehet zokniban/cipőben, de én addig mezítláb edzek, amíg nincsen kifejezetten fagyásveszély (ez utóbbi nulla fok felett biztosan nincs).
Ahol nincs pénz tatamira, oda elvből nem is mennék, mi az, hogy parkettán edzeni mezítláb? De akár zokniban… balesetveszélyes.
Nálunk fiatalkoromban úgy volt, hogy bemelegítés cipőben, utána a cipő lekerült, mi pakoltuk le a tornaszőnyeget, utána edzés azon mezítláb
Végén mi is pakoltunk össze.
Én évtizedeken át, nagy edzőcsapattal, parkettás teremben nyomtam a karatét, de az soha fel sem merült, hogy (zokni?!?) fázott volna a lábunk. Sokkal inkább az volt a helyzet, hogy az edzéseinket olyan terheléssel nyomtuk végig, hogy inkább nagyon is melegünk volt. Szerintem a "tatami" és tatami jellegű edzőfelületek a relatív puhaságosságának komfortja és illesztési tagoltsága sokkal kevésbé életszerű "talaj", mint pl. a parketta.
Egyébként anno, hétvégi rendszerességgel a Margitszigeten tartottuk a kiegészítő futó- (2 teljes kör) és úszó- (a "Sporiban") edzéseinket. Ezen alkalmakkor többen úgy keménykedtünk (Hja, elvégre a karatésok nem puhányok!), hogy még ezen szigetköreinket is mezítláb futottuk le. Igen, az akkor még kohósalakos keleti oldalon is, sőt sokszor még hóban is! Ezen futások után visszaügetve a Sporiba, sokáig csak úgy bizsgett a talpunk a szaunában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!