Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sport az hatással van a...

A sport az hatással van a libidóra?

Figyelt kérdés

Olyantól kérdezem aki napi szinten sportol. Van ilyen elváltozás? És nem a pozitív irányba?

Mondjuk hogy leterhelt vagyok azért kevésbe akarom? Vasárnap 2 órát edzem, hétfőn két órát, kedd 4 órát, szerda 2 óra edzés, csütörtökön 2 óra edzés, péntek 2 óra edzés, szombat 2 óra edzés. Aki hasonló cipőben jár mint én kerem csak az írjon!

#Sport, leterheltség, csökkent libidó,
2023. jan. 23. 12:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak arra vonatkozó tanulmányok, hogy a súlyzós erőedzés képes jótékony hatást kifejteni a tesztoszteron szintre, ezáltal a libidóra. Viszont azzal kapcsolatban is születtek már tanulmányok, hogy a krónikus túledzés és a krónikus fizikai kimerültség negatív hatással van az elsődleges nemi hormonszintre, így a libidóra is.

A kérdés az, hogy milyen edzés lehet az, amit te napi 2-4 órában tudsz végezni? Annak az intenzitása vagy nulla (ezáltal eredménytelen), vagy ha esetleg normál intenzitású, akkor az hosszútávon kontraproduktív lesz, nem jótékony. Olimpikonok nem edzenek napi 2-4 órát. Te mit sportolsz?

2023. jan. 23. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Maximum nagyon minimálisan. Először is azt kell tisztázni, hogy a libidó és a tesztoszteron nem ugyanaz. Régebben a csapból is az folyt, hogy nagy súllyal végzett alapgyakorlatok = tesztoszteron, de erre tudtommal nincs rendes bizonyíték. Az egészséges teszto szinthez ezek kellenek: elégséges alvás, változatos étrend ami nem csak ízfokozókból és ultrafeldogozott élelmiszerből áll, minimális fizikai aktivitás, férfiaknál 20% körüli testzsír. Tehát az alacsony és a magas testzsír is ellene dolgozik. A túlzott testmozgás se jó, de ahhoz nagyon sokat kell csinálni. Igazából nem írtad, hogy pontosan mit csinálsz, de minden nap nem kéne kimerítő edzést csinálni.
2023. jan. 23. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Én heti 4x sportolok és elég szexmániás vagyok😆Szóval lehet.
2023. jan. 23. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
én meg jelenleg semmit sem sportolok, mégis szexmániás vagyok. de amikor gyakrabban sportoltam, kevésbé vágytam a szexre, mert a kimerítő edzés után már nem nagyon vágysz újabb fizikai tevékenységre, na meg ott dolgozik benned az endorfin, így már kevésbé vágysz más boldogságforrásra
2023. jan. 23. 14:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Thai box, futás, erősítő edzések, súlyzóz, zsákolás..
2023. jan. 23. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!