Jó lehet nekem a fegyenc edzes?
Sziasztok! 166cm, 65kg-s 16 eves lany vagyok.
El szeretnek kezdeni mozogni, tobb okbol is. Eloszor is jobban szeretnek kinezni, szeretnek leadni par kg-t. Nincs konkret celom, hogy mennyit, mivel izmot is szeretnek novelni, szoval nem annyira a merleg hataroz, hanem inkabb a tukor. A hasamon es a combomon zavar leginkabb a felesleg. Tudom, hogy nincs helyi zsiregetes, meg mielott valaki ebbe kotne bele.. A masik, mint irtam is, szeretnem, ha latszana a karizmom,illetve a kesobbiekben, ha sikerul leadnom par kgt, akkor a hasizmom. A masik dolog, hogy nem tudok fekvozni, es ez elegge zavar. Szeretnek megtanulni legalabb 10 rendes fekvot megcsinalni. A noi fekvobol meg tudok csinalni kb 10et. Mi lehet a problema, a normalis miert nem megy? Tudnatok esetleg tippeket adni, hogy megtanuljak fekvozni? Illetve milyen mozgas lenne a legjobb, hogyha 'laposabb' hasat akarok? Barmilyen tanacsot elfogadok akar itt, akar privatban. Legyszi segitsetek, hogy milyen gyakorlatokat csinaljak ezek alapjan, illetve paran mondtak, h csinaljak fegyencedzest. Meg nem igazan neztem utana a dolognak, de gondolkozom, hogy megvegyem a konyvet.. Szerintetek az en esetembe ez jo lehet?
Koszonom ha segitetek, tovabbi szepnapot! 😊
Maga a könyv rettenetes, 80%-a csak propaganda a súlyzós edzés ellen, és óriási baromságok vannak benne. Egy példa: ha meg tudsz csinálni 10 guggolást a saját súlyoddal, tehát egy 100 kilós ember a nyakába vesz 100 kiló súlyt és úgy akkor a lábad már "túl erős" és nincs értelme tovább edzeni. Azért ez elég nagy baromság, testépítők között pedig kezdő szint.
A maradék viszont egész jól leírja benne a gyakorlatokat, felállít egy viszonylag okés progressziót, tehát arra jó, hogy eljuss odáig hogy megtudj csinálni egy szabályos fekvőtámaszt pl.
ha érdem izmosodást akarsz akkor a terem sokkal célravezetőbb, és kell egy jó edző (ami ritka) vagy nekiállsz tanulni az internetről ami tele van téves, összezavaró információkkal. Mindenesetre mi itt ingyen egy hozzászólásban nem fogunk téged megtanítani edzeni
Szerintem az első baromi jól leírta a lényeget.
Tehát tényleg azzal fáraszt a pali, hogy így a súlyzós meg úgy a súlyzós edzés.
Másrészt jól van felépítve és amatőr szinten tök okés.
Neked tökéletes lesz, az meg hogy mi jön az egykezes fekvőtámasz után, ráér gondolkodni.
Ha a végére érsz, bőven erősebb leszel egy átlagembernél és itt a férfiakra gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!