Létezhet olyan, hogy kifejezetten bizonyos pulzusértékek felett jelentkező lapockák közötti sugárzó hátfájdalom és sugárzó jobb váll fájdalom mozgásszervi és nem angina pectoris?
Magas koleszterinszint miatt már így is szigorú diétán vagyok és félévente ellenőrzik. Rendszeresen sportolok, itt jött ki az angina is.
Nagyon ki vagyok borulva, így is sok az eü. bajom, gyógyszert is szedek állandóan, orvosról-orvosra járok a bajokkal. Amúgy pont most simult volna ki a helyzet azzal, hogy jó, akkor megvan a gyógyszer végre, hat is és félévente vérvétel.
Erre kezdődik minden orvoshoz járás elölről.
A futásban sem fogok így fejlődni, már ha futhatok.
Több éves sztori az angina, fél éve hangsúlyosabb és két hónapja volt kifejezetten erős jobb vállbeli fájdalom. Célbaérés után el is múlt.
160-170 feletti pulzusnál jelentkezik kimondottan nagy valószínűséggel. Tehát futóversenyeken vagy az edzések erősebb részeinél.
Mondjuk egy 140-es pulzuson szinte kizárt.
Amúgy nem a haláltól félek, már csak azért se, mert a szívhalál gyors.
Hanem a katétertől, a sztatinoktól (sajnos orvos ijesztett be.......), az orvosról-orvosra járástól, a sztenttől. (Más szívbetegség miatt tagja vagyok "szíves" csoportnak, onnan tudom ezeket a kifejezéseket.)
Jól sejtem, hogy az EKG-n és a terheléses EKG-n csak akkor látszik az eltérés, ha az angina során készült, a szívultrahangon pedig csak akkor, ha már komolyabb kárt okozott, a 24 órás vérnyomásmérésen semennyire sem?
Mert idén ezeken - más okokból - túl vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!