Mennyit szoktál futni jelenleg egy átlagos futás alkalmával?
Nagyon változó.
Május végéig egyedül futottam január óta (nem teljesen a nulláról, így januárban is 5-7 km-ek voltak, habár lassan), 7-10 km-eket, a hosszúakat kéthetente két kilométerrel növeltem és nem minden hétvégén futottam nagyon hosszút. 18,5 km volt a rekord.
Utána edzővel készültem, ő visszafogott. Szerintem automatikusan arra gondolt, hogy kínoztam, erősen túlterheltem magam. Időre és pulzustartományra, változó volt a táv, de talán 5-7 km a leggyakoribb. Sajnos hosszúak nem igazán voltak. :(
Egyébként tapasztalt futónak nem kevés a 4-5 km? :-O Én 7-7:30-as tempóval edzek és a 4-5 km így is nagyon kevés számomra, semennyi "mozogtam" érzésem sincs és az idegrendszeri hatások sem érvényesülnek (nyugodtabbság, jobb kedv egy ideig).
Én valamiért futni nem bírok. Ha jó formában vagyok is, kb 3 km után nincs értelme, mert csak "taposok magam alatt", nem bírok intenzíven futni. Lehet hogy pszichés oka van, mert hiába természetnen futok, nekem túl monoton, és mindig csak az idővel/távval harcolok hogy "ajjjj teljen már le", egyáltalán nem élvezem...
Szóval igen, maximum 3 km-t futok, de inkább 4x500-at szoktam, az a kedvencem.
Két órás edzés után még lazán lefutok 10-15 km-t.
Heti 5-ször.
Azt nem értem aki ilyen 3-4 km-t fut, az meg minek.
Öreg embereknek is több megy ettől, nem hogy egy fiatal embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!