Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire magas...

Szerintetek mennyire magas szinten lehet megtanulni verekedni az utcán?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy mennyire lehet fejlődni tőle, el lehet-e érni pl egy küzdősportoló színtjét? Szerintem a reflexek javulnak és ezért lehet hatékony, de gondolom agresszívabbá válna az ember. Vagy nem jól gondolom? A válaszokat előre is köszönöm.

2022. nov. 14. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Ne verekedj az utcán, mert elvisz a rendőr. :)
2022. nov. 14. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne hatékony, több okból sem.

Ahogy az 1-es is írta, annyi garázdasági ügyed lenne egy idő után, hogy utcát nem látnál évekig, csak cellát.

Aztán ellenfél, edzőpartner sem lenne egy idő után, mert passzióból kevés ember verekszik az utcán, a többség inkább elmegy egy edzőterembe zsákot ütni, ökölvívó leckéket venni.

Kiforrott tananyag nélkül nem fejlődnél gyorsan, gondolj bele, a létező harcművészetek évtizedek, évszázadok alatt fejlődtek ki.

A puszta agresszió önmagában semmi, egy gyakorlott küzdő a legnagyobb lelki nyugalommal mossa fel a padlót a másikkal, mert a technikai tudás, a rutin, az erő és a gyorsaság számítanak egy kézitusában.

Én a helyedben valami harcművészeti vagy küzdősport klubot keresnék a környéken.

2022. nov. 14. 19:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Járok karatéra, de át szeretnék majd menni boxra. Szóval nem fejlődnék gyorsan/sokat tőle.
2022. nov. 14. 20:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Amugy csak azért kérdeztem mert úgy hallottam hogy nagyon sokat számít a tapasztalat, ha több tapasztalatod van akkor nyugotabb leszel egy verekedés közben mivel hogy hozzá vagy szokva, ha nyugott vagy akkor gyorsabbak a reflexeid és jobban át tudod gondolni. Remélem érthetően írtam le. De ez amugy nem így van?
2022. nov. 14. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, de egy átlagos magyar település azért nem Rio de Janeiro nyomornegyede, hogy minden este van lehetőség egy kis utcai pofozkodásra valahol - szerencsére. Szerintem ha balhét keres az ember az utcán, nem fejlődési lehetőséget kap, hanem egyszer majd leszúrja valaki.
2022. nov. 14. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

Életemben egyszer kellett verekednem élesben, és abból is rendőrségi ügy lett, ami kis híján letöltendővel végződött. A valóságban hol szeretnél te olyan rendszeresen verekedni az utcán, hogy attól mesterré válj, kedves kérdező? A realitás nem úgy működik, ahogy az a te fejedben van. Ráadásul Magyarország tényleg nem Mexikó, úgyhogy itt nagyon keresni kell a bajt ahhoz, hogy tettlegességig fajuló balhéba keveredj, viszont ha abba keveredsz, akkor az esetek legnagyobb százalékában mindig befigyel egy pillangó, egy vipera, egy boxer, egy gázspray vagy valami hasonló finomság. Arról nem is beszélve, hogy 1VS1 bunyók már ezer éve nem léteznek még a falusi kocsmákban sem, nemhogy az utcán. A valóság az, hogy Lakatos Ernesztó és a két narkós tesója beáll eléd az aluljáróban, aztán ha nem adod nekik oda a mobilod, akkor megsoroznak ököllel, aztán elmennek enni egy gyrost.

Hány éves vagy amúgy? A kérdésed alapján úgy tizháromnak tűnsz. Maradjunk annyiban, hogy a gyakorikerdesek.hu-n keresi az önvédelem titkát, annak soha nem lesz esélye Lakatos Ernesztó ellen, aki már óvodás kora veri heti szinten szarrá a környezetét. Kell ám egy személyiség, egy alkat, egy fellépés, egy attitűd az éles helyzetek megnyeréséhez. Aki a gyakorikerdesek.hu-n tesz fel ilyen kérdéseket, abból ez a személyiség hiányzik. Hiába jársz karatéra vagy boxra, utcán megesznek.

2022. nov. 14. 22:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm a választ, 18éves vagyok amugy és volt már ilyenből ügyem, csak próbálok egy módot találni arra hogy jobb lehessek.
2022. nov. 15. 06:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Jaa és a 20:42-nek is köszönöm, csak ez lemaradt
2022. nov. 15. 06:56
 9/10 anonim ***** válasza:

7: azért ebből már illene levonni a következtetést, 18 évesen nagykorú vagy....

Kultúrországokban utcán nem verekednek. Kivéve azokat, akik mínuszos IQ-júak..

2022. nov. 15. 09:48
 10/10 anonim ***** válasza:
53%

Hát ahol én élek ebben a városban egy hétvége nincs bunyó nélkül:D

Rendőrök kijönnek leszarják az egészet vagy beszarnak ők is, ha nagyon komoly a helyzet(felfegyverkezve megy már a csata) akkor esetleg ténylegesen intézkednek valamit, de amúgy nem

2022. nov. 20. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!