Szeretnék elkezdeni mezítláb túrázni, kirándulni. Mikre kell figyelni és hogyan érdemes belevágni?
Figyelt kérdés
Több helyen olvastam és hallottam róla hogy sok jótékony hatása van pl gerincferdülésre és lúdtalpra is jó a mezítlábas séta. Arra gondoltam hogy mivel most amúgy is már ősz van, hideg idő és nem tudok belekezdeni, tavaszig megpróbálok rá felkészülni.
Szóval várok minden tanácsot és tapasztalatot aki jártas a témában hogy mire érdemes figyelni mennyire vált be stb.
2022. okt. 7. 22:44
11/11 Thunderfairy válasza:
Hát nem tudom. Én évek otta túrázok egy egyesűlet túritájaként. Egyszer egy teljesitményturán, nyár volt, tönkrement a szandálom annyira hogy mezitláb probáltam folytatni. Még átlagos, mezitláb is járható erdei úton is nagyon rossz, kellemetlen volt a haladás. A teljes táv 25 Km lett volna. 11 Km-nél az egyik ellenőrző pontnál már nem engedtek tovább. Addigra már szó szerint egy 2-3 éves totyogo kisgyerek gond nélkűl lehagyott volna sima gyaloglásban. Nagyon fájdalmas volt már a dolog a talpamnak. Van egy tippem hogy ti sem mezitlább túráztok az esetek többségében. Nem véletlenűl vannak túrabakancsok, meg erős talpú túracipők. KÉRDEZŐ. Ezt a mezitlábas dolgot jobb ha elfelejted. Nem olyan jó buli mint gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!