Hogyan legyek jobb táncos?
Fél éve táncolok hobbi szinten egyedül, de ez az életem. Mindig jó volt a ritmusérzékem és sokan megdicsérték már a mozgásomat, de én igazán jó szeretnék lenni. Sajnos az anyagiak miatt nem tudok tánciskolába jelentkezni, ezért magamra vagyok utalva ezen a téren :/ a kedvenc táncosaimtól tanulok Youtubon, mint pl Lia Kim.
De aki ismert ebben a témában, mire kellene figyelnem? Olykor észreveszem hogy tánc közben folyton elgörbül a testtartásom. Ezt mivel lehetne kiküszöbölni? És hasonló tanácsokra lennék kíváncsi, mert elég kezdő vagyok. Bármit szívesen megfogadnék amit segítségül vehetek a fejlődéshez.
Fél év nagyon kevés a táncból a profizmushoz.
A tánchoz a koreográfia mellett készségfejlesztés, lazaság, erőnlét, izommunka, mozgáskoordináció is kellene. Minden táncstílusnak megvannak a maga specialitásai: tartás, mozdulatok, szabályok ( pl. "balettnégyszög": a vállak és a csípők négyszöget tartanak).
A választott táncstílusnak megfelelő szabályrendszer megismerése fontos, ez leginkább tanártól tanulható. Ez persze lehet youtube videó is, csak nagyon nehéz külső szem nélkül észrevenni a hibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!