Mennyit költötök a saját sportotokra havonta? És mi ez a sportág?
Mester sakk szakköre járok.
Profi sakktábla, táblafényesítő kendő,és spray,cserebábuk ha elhasználódnak, vagy eltörik egy intenzívebb meccs közben,bársonykesztyű hogy ne izzadjam össze az asztalt és a bábukat.
Éves szinte 30-40 ezer ft.
Ezen kívül pingpong megy még,oda egy komolyabb ütő és sportcipő kell, ez is évi 20-30 ezerből megvan.
Két fő hobbim a túrázás és a futás, illetve valamennyit költök bringára is.
Futás nem jön olyan sokba, évente futok úgy 4 ezer km-t, ami két futócipőt jelent, átlag 25 ezerrel számolva az 50 ezer. Ruhára minimálisan költök, majdnem minden régről van vagy hétköznapi öltözetből leselejtezem, versenyre évente 2-3-szor megyek. Mondjuk évi 100-150 ezer lehet összesen mindenestül.
Túrázásra felszerelésre is sokkal többet költök. Rászoktam a márkás cuccokra, egyre kevesebb a Decathlonos, maik nem rosszak, de sokszor apró f.ságaik vannak. Tehát pl. Osprey hátizsákom van, Hanwag túracipőm és túrabakancsom,Trangoworld nadrágaim, és ezek nem olcsók. Vannak speciálisabb cuccok, mint via ferrata felszerelés, sisak, hótalp, bot, de hágóvas is tervben van, amit eddig béreltem. Átlag szerintem elmegy felszerelésre, ruhára 200 ezer egyévben, csak nehéz számszerűsíteni, mert nem egy-egy év az élettartamuk.
Viszont túránál nem ez a legnagyobb költség, hanem az autó fenntartás, benzin, szállasfoglalás, amire 1.5-2 millió Ft alsó hangon elmegy évente. Mert lehetne menni mindig csak a Budai-hegységbe, de engem érdekelnek a Tauernek, Dolomitok, Júliai-Alpok, Tátra, stb., stb. is.
"Lehet 50ezernél nem állsz meg akkor kajában."
Ez valami vicc? :D :D :D Elírtad egy nullával? Esetleg dollárban adtad meg az összeget?
Mi ketten 320 ezret költünk élelmiszerre, és nem edzünk meg ilyen extrémségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!